Raider och en lång båge: “Crores” i Bengalen, bara en bland många

0
109

Kontanter som återvunnits av ED-tjänstemän från bostaden för Arpita Mukherjee, en nära medhjälpare till Västbengalens minister Partha Chatterjee. (PTI)

På torsdagen hävdade Enforcement Directorate (ED) att de hade beslagtagit kontanter värda 27,90 crore Rs och cirka 6 kg guld från en lägenhet som tillhörde före detta skådespelaren Arpita Mukherjee, en nära medhjälpare av Västbengals minister Partha Chatterjee, som är arresterad för en skoljobbsbluff. En ED-tjänsteman talade till The Indian Express och sa att “räkningen pågick i flera timmar.

Beslaget, sa läkarmottagningen, inkluderade kontanter värda 27,9 crore Rs (2 000 Rs sedlar packade i buntar om 50 lakh Rs vardera och Rs 500 sedlar packade i buntar om Rs 20 lakh vardera), guld och smycken värda Rs 4,31 crore (3 guld). tegelstenar på 1 kg vardera, 6 armringar på 500 gram vardera bland andra smycken och en guldpenna).

Måste läsas |Skoljobb bluff: ED säger att Arpita drev 12 skalföretag för att fråga henne, Partha tillsammans

I en tidigare räd mot en annan av Mukherjees lägenheter i Tollygunge i södra Kolkata sa ED-tjänstemän att de hade hittat kontanter på nästan 20 crore Rs, tillsammans med mer än 50 lakh i utländsk valuta, 20 mobiltelefoner och en cache med inkriminerande dokument.

En titt på några razzior som skapade nyheter tidigare.

Berättelser endast för prenumeranterVisa alla

Premium

Gujarat för att återuppta resan med sjöflygplan till Statue of Unity med amfibieflygplanPremium

Djupt inne i Delhis Malviya Nagar, ett fönster in i landets historia

Premium

Santhaler och deras stora uppror 1855Premium

Tavleen Singh skriver: Ett parlament för små saker Prenumerera nu för att få 66 % RABATT

*Juli 2022< /p>

Den 6 juli slog tinkomstskatteavdelningen (I-T) in över 40 lokaler i Chennai, Coimbatore och Madurai i samband med två Tamil Nadu-baserade affärsgrupper och upptäckte “oavslöjad” inkomst på mer än 500 crore Rs. Det sades att grupperna “undertryckte” sin skattepliktiga inkomst genom att hävda falska köp och utgifter.

* Mars 2022

IT-avdelningen påstod sig ha snubblat på en hemlig inkomst värd 224,25 crore Rs från en Pune-baserad start-up, vars årliga omsättning uppskattades till över Rs 5 000 crore, som handlade om byggmaterial. Tjänstemän vid den tiden sa att detta var det största fyndet från ett Pune-företag, särskilt ett nystartat företag. Totalt 14 sök- och nio undersökningsoperationer genomfördes i företagets lokaler i Mumbai, Thane, Pune Noida, Bengaluru, Hyderabad, Nashik, Sangli och Indore.

Annat Pulse lyder |Chai pe charcha: Guvernör Anandibens samordningstips som Yogiministeriet möter hicka

* December 2021

Tjänstemän från avdelningen för skatt på varor och tjänster (GST) fick tillbaka 150 crore Rs från flera platser i Kanpur, enligt uppgift kopplad till affärsmannen Piyush Jain, som sysslade med pan masala och parfymer. Vid den tiden sa ordföranden Vivek Johri för centralstyrelsen för indirekta skatter och tullar (CBIC) att det var den största återhämtningen någonsin i avdelningens historia.

* December 2016

IT-tjänstemän påstod sig ha hittat 5,7 crore Rs i då nyligen införda 2 000 Rs sedlar i ett hemligt fack i en badrumsvägg hemma hos KC Veerendra, en JD (S) ) medlem.

Veerendra, två av hans medarbetare, oidentifierade tjänstemän från SBI, SBM, ICICI och Kotak Mahindra Banks och en RBI-tjänsteman arresterades.

Puls läst från Gujarat |Gujarat bevakar sin lejonpart: Hur 6 månader blev 9 år, och väntar

*augusti 2015

Anti-korruptionsbyrån påstod sig ha fått tillbaka kontanter värda 20,07 crore Rs, bank- och postcertifikat på 58 lakh Rs och smycken värda Rs 14 lakh från huset till en biträdande ingenjör anställd i Bally kommun, Pranab Adhikary. Han och hans son Tanmay greps därefter. Samma år slogs Bally kommun samman med Howrah Municipal Corporation. CPM:s Arunava Lahiri blev också en razzia som en del av utredningen.

*November 2014

Inkomstskattetjänstemän slog till mot lokaler kopplade till Yadav Singh, chefsingenjören för Noida Authority och Yamuna Expressway Industrial Development Authority, för att undersöka påstådda skatteflykt medan de sålde tomter i Noida. diamantsmycken och Rs 10 lakh i kontanter från Singhs hus. De beslagtog också 10 miljoner Rs som de hittade i en SUV, vars nyckel enligt uppgift hittades i Rajendra Minochas bostad, en direktör för Mcconn Infra Private Limited. Yadavs hustru Kusumlata var direktör för detta företag fram till 2012-13. Dessutom beslagtogs 40 lakh Rs från Anil Peshawaris residens, en delägare i Meenu Creations, ett designerklädföretag som hade Kusumlata som styrelse, och Rs 40 lakh kontant från Meenu Creations kontor.

*Augusti 2014

IT-avdelningen påstod sig ha beslagtagit nästan Rs 390 crore kontanter under sökningar på fastigheter kopplade till tre byggare – Amey Builders and Property Developers, Swastik Spaces Limited och MAAD Group of Companies – i Mumbai. En av byggarna sades vara en släkting till Hitendra Thakur, en före detta MLC. Enligt officerare började husrannsakan och beslagtagandena i slutet av juli och fortsatte till augusti första veckan, och involverade 120 officerare. De genomsökte ett 60-tal kontorslokaler och bostadslokaler hos byggföretag.

* oktober 1989

Inkomstskattetjänstemän i Uttar Pradeshs Muzzafarnagar och Bijnor gjorde en razzia i nio sammanlänkade lokaler till stål- och pappersbruksägaren Harish Chhabra och juveleraren Chittaranjan Swarup för att få tillbaka kontanter runt 2 crore Rs, enligt rapporter.

* Juli 1981

Under cirka tre nätter och två dagar genomförde cirka 90 officerare samtidiga räder i olika fastigheter kopplade till den tidigare parlamentsledamoten och industrimannen Sardar Inder Singhs familjemedlemmar i Kanpur. Dessutom förseglades fabriker kopplade till Singh. Totalt Rs 92 lakh, 250 tolas guld värt Rs 11 lakh, två guldtackor värda Rs 9,12 lakh, smycken värda Rs 7,54 lakh, 144 guineas av Rs 1,85 lakh och fasta fyndigheter värda Rs 7,04 lakh erhölls enligt rapporter. /p> TVÅ ÄR ALLTID BÄTTRE | Vårt tvååriga prenumerationspaket ger dig mer till mindre Köp nu