Indonesien, USA kommer att hålla militärövning mitt i ökade spänningar i Indo-Stillahavsområdet

0
34

USA:s befälhavande general för 7:e infanteridivisionen Generalmajor Stephen G. Smith talar under en presskonferens inför den gemensamma övningen Super Garuda Shield 2022, vid USA:s ambassad i Jakarta, Indonesien, den 29 juli , 2022. (REUTERS/Willy Kurniawan)

Cirka 4 000 soldater, de flesta från Indonesien och USA kommer att genomföra en gemensam militärövning nästa vecka som understryker “vikten vi lägger på en fri och öppen Indo-Stillahavsregion,” sa en hög amerikansk militärtjänsteman på fredagen.

Den årliga “Super Garuda Shield” övning, som USA kallade “betydligt större i omfattning och omfattning än tidigare övningar”, kommer mot en bakgrund av ökade spänningar med Kina över det senares växande självsäkerhet i regionen.

Men generalmajor Stephen G. Smith, som kommer att leda operationer på marken under övningen, sa till reportrar i Jakarta på fredagen att övningen inte ska ses som ett svar på några spänningar.

Toppnyheter just nu

Klicka här för mer

“Denna övning är inte ett hot eller ska inte ses som ett hot mot någon, var som helst. Detta är en rent militär-till-militär övning,” sa han.

Berättelser endast för prenumeranterVisa alla

Premium

Gujarat för att återuppta sjöflygturen till Statue of Unity med amfibieflygplanPremium

Santhaler och deras stora uppror 1855

PremiumTavleen Singh skriver: Ett parlament för små sakerPremium

Margaret Alva: ‘Jag vet att det finns påtryckningar, hot…. (Men) M…Prenumerera nu för att få 66 % RABATT

Spänningar och retorik blossade upp den här veckan bland rapporter om att talmannen i USA:s hus Nancy Pelosi planerade att besöka Taiwan så snart som i augusti. Men USA:s president Joe Biden och hans kinesiska motsvarighet Xi Jinping lyckades i stort sett undvika eskalering i ett samtal på torsdagen, vilket tyder på att ingen av sidorna – upptagna av ekonomiska elände hemma – vill ha en ny kris över Taiwansundet.

< p>Den regionala övningen kommer att pågå från 1 till 14 augusti på de indonesiska öarna Sumatra och Kalimantan och kommer också att involvera trupper från andra länder, inklusive Singapore, Australien och Japan, som går med i övningen för första gången.

TVÅ ÄR ALLTID BÄTTRE | Vårt tvååriga prenumerationspaket ger dig mer till mindre Köp nu