Etter CBSEs eksempel, Punjab og Tripura for å gjenopprette formatet for enkeltbretteksamen neste studieår

0
31

I fjor tvang den andre bølgen av Covid-19-pandemien de fleste skolestyrer i landet til å avlyse klasse 10 og klasse 12 eksamener. (Representativt bilde)

I fotsporene til CBSE og CISCE har Punjab School Education Board (eller PSEB) og Tripura Board of Secondary Education (TBSE) bestemt seg for å bytte tilbake til det pre-pandemiske formatet og gjennomføre bare ett Styreeksamen for klasse 10 og 12 i studieåret 2022-23.

Men selv ettersom Punjab og Tripura bekreftet tilbakeføringen til The Indian Express, har stater som Himachal Pradesh og Goa bestemt seg for å fortsette med de to eksamensformat for ett år til.

Resultathjørne |CBSE klasse 12-resultater: Styret gir ulik vekting av termin 1 og termin 2 ytelse

I fjor tvang den andre bølgen av Covid-19-pandemien de fleste skolestyrer i landet til å avlyse klasse 10 og klasse 12 eksamener. I stedet ble studentene evaluert på score i tidligere eksamener, praktiske eksamener og interne vurderinger.

For å unngå en gjentakelse av dette kunngjorde Central Board of Secondary Education (CBSE) og Council for the Indian School Certificate Examination (CISCE) i fjor et todelt format med to terminer for studieåret 2021-22. Term-I styreeksamenene ble holdt i november-desember i fjor, mens Term-II-eksamenene ble holdt i april-mai i år.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

Sønn av en testalleier, vektløfteren Sanket vinner sølv, Indias …Premium

UPSC Essentials: Ukentlig nyhetsekspress med MCQ-er – MSMEs til Cheetahs og mer

Premium

Har du lyst på en god matopplevelse? Vennligst del dataene dine førstPremium

Midt i krangel om påstander mot Iranis datter, svarer familien Goan til…Abonner nå for å få 66 % RABATT

Etter CBSEs kunngjøring fulgte statsstyrene i Punjab, Tripura, Himachal Pradesh og Goa etter og kunngjorde to eksamener. Disse statlige styrene fulgte også samme format som CBSEer for spørsmålspapirene — kun objektive spørsmål for termin 1 og en blanding av objektive og subjektive spørsmål for termin 2.

Resultathjørne |Hvorfor i motsetning til CBSE, ga CISCE lik vekt på begge begrepene

Men i april i år bestemte CBSE seg for å gjenopprette enkelteksamenformatet for 2022-23. Med denne utviklingen har i det minste Punjab og Tripura ombestemt seg.

I en samtale med The Indian Express sa PSEB Examination Controller Janak Raj Mehrok og TBSE at de vil gjennomføre eksamener for alle klasser basert på det gamle mønsteret for årlige eksamener fra neste år.

Mehrok sa at beslutningen om å gjennomføre to eksamener ble tatt for å ta hensyn til usikkerheter forårsaket av pandemien, og at nå, når situasjonen er nærmere normalen, går PSEB inn for å gå tilbake til hvordan ting var i 2019.

For å forklare hvorfor Goa bestemte seg for tilbakeføring, sa styrelederen for Goa Board of Secondary and Higher Secondary Education, Bhagirath Shetye, «Vi kommer til å fortsette med to-terminsformatet. Dette er de første skrittene våre mot NEP (National Education Policy 2020) for å ha et semestersystem.”

Ikke gå glipp av |Bengaluru-gutten er den første indianeren som vinner 3 gullmedaljer ved International Mathematical Olympiad < p>Han la til, “Den andre grunnen er at i lys av pandemien, selv om alle skolene våre kjører i full gang, ønsker vi ikke å ta noen risiko. For å gjennomgå enhver policy, må vi også se resultatene i minst to år. Vi har sett fjorårets ytelse, og vi vil se den igjen i år. Så i år fortsetter vi (med to semesters eksamensformat).”

Den nye nasjonale utdanningspolitikken (NEP) som ble lansert i juli 2020, tar til orde for å gjøre styreeksamener enklere og gjennomføre dem to ganger i året for å ta press av studentene. “Styrene kan over tid også utvikle flere levedyktige modeller for styreeksamener som reduserer presset og coachingkulturen. Noen muligheter inkluderer: et system med årlige/semester/modulære styreeksamener kan utvikles – at hver test langt mindre materiale, og tas umiddelbart etter at tilsvarende kurs er tatt på skolen – slik at presset fra eksamen er bedre fordelt, mindre intenst og mindre høye innsatser over sekundærstadiet…” NEP 2020-dokumentet sier.

En høytstående tjenestemann ved Himachal Pradesh Board of School Education (HP BOSE) gjentok Mehroks synspunkter. “Fremover vil vi holde oss til totermsformatet fordi NEP har anbefalt det. Dessuten har tilbakemeldingene om å holde to eksamener vært gode,” sa betjenten.

TO ER ALLTID BEDRE | Vår toårige abonnementspakke gir deg mer til mindre Kjøp nå