Delhi: Avgrensningskomiteen søker siste velgerdata fra EC

0
32

“Den gjennomsnittlige størrelsen på avdelingen vil være rundt 65 000, med en margin på pluss eller minus 10 000…Dette tallet ble tatt basert på folketellingsdata og velgerdata fra valgkommisjonen», sa en høytstående tjenestemann, som var en del av møtet. (Fil)

Et møte om avgrensning av avdelinger i Municipal Corporation of Delhi (MCD) ble holdt på torsdag, og det ble besluttet at tjenestene til Geospatial Delhi Limited (GSDL) vil bli benyttet for å kartlegge områdene, og valgkommisjonens tjenestemenn ble bedt om å gi siste velgernes data.

Personister fra avgrensningskomiteen, valgkommisjonen, direktoratet for folketelling og avdelingskommissærer deltok i møtet.

“Den gjennomsnittlige størrelsen på avdelingen vil være rundt 65 000, med en margin på pluss eller minus 10 000… Dette tallet ble tatt basert på folketellingsdata og velgerdata av valgkommisjonen,” sa en høytstående tjenestemann, som var med av møtet.

Instruksjonene har blitt sendt til folketellingskontoret, GSDL og divisjonskommissærer for å bistå på alle mulige måter, sa tjenestemannen, og la til at valgkontoret i Delhi vil gi standvise meningsmålingsdata og kart over hele forsamlingen valgkretser.

Historier kun for abonnenter, se alle

Premium

Gujarat for å gjenoppta sjøflyturen til Statue of Unity med amfibieflyPremium

Santhaler og deres store opprør i 1855

Premium

Tavleen Singh skriver: Et parlament for små ting Premium

Margaret Alva: ‘Jeg vet det er press, trusler…. (Men) M…Abonner nå for å få 66 % RABATT

Hver Delhi Assembly-valgkrets vil ha ikke mindre enn tre avdelinger, og grensen til avdelingen vil være innenfor grensen til MLA-valgkretsen og skal ikke krysse den.

Grensen til avdelingen bør være tydelig definert langs veier, avløp og jernbanelinjer slik at det ikke blir forvirring, ble tjenestemenn fortalt i møtet. Det ble også avtalt at en koloni eller slumklynge skulle holdes innenfor en avdeling slik at det ikke er noen deling mellom avdelingene.

Avgrensningsutvalget, som ble nedsatt 8. juli, er pålagt å fullføre øvelsen og avgi sin rapport innen fire måneder fra konstitueringsdatoen. Komiteen med tre medlemmer ledes av statsvalgkommissær Vijay Dev og inkluderer Pankaj Kumar Singh, fellessekretær i Union Ministry of Housing and Urban Affairs, og Randhir Sahay, tilleggskommissær, MCD.

Antall seter som er reservert for medlemmer av den planlagte kasten skal ha samme forhold til det totale antallet seter som befolkningen i planlagte kaster har til den totale befolkningen i Delhi, i henhold til avgrensningsreglene.

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Antallet reserverte seter må beregnes på nytt basert på Delhis totale befolkning med en samlet prosentandel av SC-er i Delhi på 16,73 %. Bortsett fra dette vil minst 50 % av avdelingene være reservert for kvinner.

Den forente MCD ble formelt opprettet 22. mai med IAS-offiserer Ashwani Kumar og Gyanesh Bharti som overtok ansvaret som spesialoffiser og kommissær. hhv. Den tidligere MCD, etablert i 1958, ble tredelt i 2012 under Sheila Dikshits periode som sjefsminister. Det ble nylig gjenforent ved å slå sammen de tre borgerlige organene – nord, sør og øst.

Parlamentet vedtok Delhi Municipal Corporation (endringer) lovforslaget, 2022 5. april for å forene de tre borgerlige organene. I følge lovforslaget vil sammenslåingen sikre synergisert og strategisk planlegging og optimal utnyttelse av ressursene.

De tre tidligere selskapene besto av 272 avdelinger – 104 hver i Nord- og Sør-selskapene og 64 i Øst-selskapene.< /p> TO ER ALLTID BEDRE | Vår toårige abonnementspakke gir deg mer til mindre Kjøp nå