4 manieren om Instagram-afbeeldingen te downloaden

0
22

Instagram is misschien een geweldige manier om je afbeeldingen met de wereld te delen, maar het biedt niet veel manieren om die afbeeldingen voor het nageslacht vast te houden. Natuurlijk kun je berichten leuk vinden en er een bladwijzer voor maken, maar hoe zit het met het downloaden ervan?

Gelukkig zijn er alternatieve methoden om Instagram-afbeeldingen te downloaden, zelfs van privé-accounts. Dit zijn de beste manieren.

Inhoudsopgave

  1. Maak een screenshot

  De eenvoudigste methode is vaak de beste. De meeste mensen vergeten dat je gewoon een screenshot kunt maken met je Android- of iOS-telefoon. Dit werkt ongeacht de app die u gebruikt, zelfs als u de afbeeldingen meestal niet kunt downloaden.

  Er zijn echter een paar nadelen. Ten eerste, omdat een screenshot alles opslaat wat zichtbaar is op het scherm van je telefoon, worden ook UI-elementen vastgelegd. Dan is er nog de kwestie van de visuele kwaliteit: de schermafbeelding komt overeen met de resolutie van uw scherm in plaats van met de afbeelding zelf.

  Je kunt het eerste probleem omzeilen door je telefoon zorgvuldig te positioneren, zodat je alleen vastlegt wat je nodig hebt met het bijsnijdgereedschap. Meer technisch onderlegde gebruikers kunnen mogelijk ook de onnodige delen wegwerken, hoewel dat wat werk kost.

  Screenshots werken ook voor het vastleggen van momenten van rollen en Instagram-verhalen. Dit is een geweldige manier om afbeeldingen te pakken die anders onmogelijk met een andere methode kunnen worden opgeslagen. Je kunt ook hele rollen downloaden.

  2. Met een Instagram Downloader-site

  Screenshots zijn een nogal omslachtige manier om Instagram-afbeeldingen vast te leggen. Wat kunt u doen om de afbeelding direct te downloaden?

  Profiteer van een Instagram Downloader-tool. Deze websites bieden directe downloads van Instagram-afbeeldingen die op een openbaar account zijn geplaatst. Omdat deze services de originele resoluties van de afbeelding behouden, krijgt u ook de beste beeldkwaliteit, in tegenstelling tot schermafbeeldingen.

  Er zijn verschillende webgebaseerde Instagram-downloaderservices voor afbeeldingen beschikbaar. DownloadGram, InstaFinsta, iGram en Toolzu zijn slechts enkele van de beschikbare opties. Kopieer gewoon de link naar het betreffende Instagram-bericht, plak het in het zoekvak van een van deze tools en klik op de knop Downloaden. De tool slaat de afbeelding op in uw downloadmap.

  3. Gebruik een app van derden

  Net als Instagram Downloader-websites zijn er ook een aantal apps die dezelfde service bieden. Het enige verschil is dat u in plaats van naar een website in Chrome (of welke webbrowser u ook gebruikt) te moeten navigeren, de service beschikbaar heeft als app op uw telefoon.

  < /figuur>

  Downloader voor Instagram en Instant Save zijn twee van de vele Instagram-downloader-apps die beschikbaar zijn op Android. Het gebruik ervan is hetzelfde: kopieer de link naar de relevante Instagram-post en plak deze in de zoekbalk om de afbeelding te downloaden.

  Hoewel Downloader voor Instagram geweldig is voor Android-gebruikers, is Instant Save de beste optie voor iPhone-bezitters. Met deze apps kun je naast foto's ook Instagram-video's downloaden. Er zijn ook andere opties om foto's van Instagram naar iPhone te downloaden.

  4. Via ingebouwde methoden

  Sommigen van jullie vragen zich misschien af: hoe zit het met standaardmethoden? Is er geen manier om Instagram-afbeeldingen te downloaden zonder trucs of tools van derden te gebruiken?

  Helaas niet. Vanwege privacyoverwegingen staat het platform Instagram-gebruikers niet toe foto's te downloaden die niet van henzelf zijn. Je mag alleen een bladwijzer maken voor de afbeeldingen die je leuk vindt, waardoor ze beschikbaar zijn voor weergave in je Instagram-collectie.

  Hoewel Collecties een geweldige manier is om gelikete berichten te ordenen en er later naar te verwijzen, werkt het alleen in de Instagram-app, wat betekent dat je niet zomaar de galerij van je telefoon kunt openen en die afbeeldingen kunt bekijken. Als u de foto's wilt downloaden en gebruiken, moet u de andere methoden proberen die we hebben beschreven.

  Is het downloaden van Instagram-afbeeldingen legaal?

  Onthoud dat, net als alle intellectuele eigendom, de rechten op foto's toebehoren aan de maker. Dit betekent dat zelfs als het je lukt om afbeeldingen van het Instagram-account van iemand anders op te slaan, je ze niet bezit.

  Als u deze afbeeldingen alleen om persoonlijke redenen gebruikt (om ze offline te bekijken, te delen met uw vrienden, enz.), is er natuurlijk geen probleem. Je bent ook vrij om verhalen waarin je bent getagd opnieuw te posten, met vermelding van de originele poster.

  Maar als je ze opnieuw plaatst als je eigen inhoud, wordt er afgekeurd en in sommige gevallen kan je bericht zelfs worden verwijderd. Het downloaden van afbeeldingen is ook een goede manier om verwijderde Instagram-berichten te bekijken, vooral als het account van iemand anders is.

  Wat is de beste manier om afbeeldingen van Instagram te downloaden?

  Voor de meeste gebruikers is het gebruik van een website of app van derden om Instagram-foto's van een bericht te downloaden de beste methode. Het is gemakkelijk, vereist geen zorgvuldige positionering (zoals een screenshot) en geeft afbeeldingen van hoge kwaliteit.

  Je kunt een Android-app downloaden of gewoon een site zoals iGram gebruiken om foto's van Instagram op te slaan. Houd er rekening mee dat deze methoden een link naar de Instagram-post vereisen en openbaar moeten zijn.

  Overweeg een screenshot te maken voor privé-accounts. Het geeft je geen ongelooflijke beeldkwaliteit, maar het is handiger dan een link te kopiëren en naar een andere app te navigeren om het te downloaden.