XX Beste Microsoft PowerPoint-sneltoetsen

0
45

Microsoft Office PowerPoint wordt nog steeds veel gebruikt voor het maken van grafische presentaties in bedrijven en het onderwijs over de hele wereld. Miljoenen mensen gebruiken het dagelijks. Hoewel het redelijk software is, kost het maken van een presentatie tijd. Dus waarom zou u het proces niet versnellen en Powerpoint-sneltoetsen gebruiken om uw workflow te verbeteren?

De lijst met snelkoppelingen die hier wordt weergegeven, is slechts een klein deel van alle beschikbare snelkoppelingen. In dit artikel proberen we alleen de meest gebruikte PowerPoint-sneltoetsen op het toetsenbord te gebruiken. Andere snelkoppelingen zijn mogelijk meer taakspecifiek en nuttig in slechts een handvol situaties, dus we zullen er niet mee bezig zijn.

Inhoudsopgave

  Houd er rekening mee dat deze sneltoetsen in alle PowerPoint-versies werken. U hoeft niet de nieuwste versie te installeren om ze te gebruiken.

  Dat gezegd hebbende, bekijk ook onze artikelen over de beste Microsoft Word-sneltoetsen en de beste Microsoft Excel-sneltoetsen om een ​​krachtige Microsoft Office-gebruiker te worden.

  1. Algemene PowerPoint-sneltoetsen

  Met deze PowerPoint-sneltoetsen kunt u door het lint navigeren, presentaties openen en sluiten of schakelen tussen meerdere presentaties. Sommige zijn misschien al bekend, omdat ze hetzelfde zijn als de snelkoppelingen die in andere apps of webbrowsers worden gebruikt.

  Ctrl+N Maak een nieuwe presentatie. Ctrl+O Reeds bestaande presentatie openen Ctrl+S Slaat een presentatie op die momenteel geopend is Alt+F2 of F12 Opent een dialoogvenster Opslaan als Ctrl+Q Opslaan en sluiten van een presentatie Ctrl+W of Ctrl+F4 Sluit de huidige actieve presentatie F1 Opent de Help-paneel F7 Spelling controleren F10 of Alt Schakelt de toetstips in en uit Ctrl+F1 Het lint uitvouwen of samenvouwen Ctrl+F2 De modus Afdrukvoorbeeld openen Ctrl+Tab Schakelen tussen meerdere geopende presentaties Ctrl+Z De laatste actie ongedaan maken Ctrl+Y De laatste actie Ctrl+F Open het zoekvenster Alt+G Navigeer naar het tabblad Ontwerpen Alt+A Navigeer naar het tabblad Animatie Alt+K Navigeer naar het tabblad Overgang Alt+S Navigeer naar het tabblad Diavoorstelling Alt+F Navigeer naar het bestand menu Alt+H Navigeer naar het tabblad Home Alt+N Open het tabblad Invoegen Alt+W Navigeer naar het tabblad Weergave Alt+R Open het tabblad Review Alt+X Navigeer naar het tabblad Add-ins

  2. Selecteren en navigeren door PowerPoint-presentatie

  Met deze groep sneltoetsen kunt u snel door de hele presentatie bladeren en de tekst, kaders, dia's of alleen bepaalde objecten in de dia's selecteren. In plaats van je muis te gebruiken, kies je voor sneltoetsen, dit bespaart je veel tijd.

  Home Ga naar het begin van een regel in een tekstvak of naar de eerste dia in de presentatie End Ga naar het einde van een regel in een tekstvak of naar de laatste dia in de presentatie Page Up Ga naar de vorige dia Page Down Ga naar de volgende dia Ctrl+Pijl omhoog Verplaats een dia in uw presentatie omhoog Ctrl+Pijl omlaag Verplaats een dia in uw presentatie omlaag Ctrl+Shift+Pijl omhoog Verplaats een dia naar het begin van de presentatie Ctrl+Shift+Pijl omlaag Een dia verplaatsen naar het einde van de presentatie Ctrl+A Selecteer alle dia's in een presentatie (in de diasorteerderweergave), alle teksten in tekstvakken of alle objecten op een dia Tab Naar het volgende object in de dia gaan of deze selecteren Shift+Tab Ga naar het vorige object in de dia of selecteer het Alt+Q Navigeer naar Vertel me wat je wilt doen

  3. De PowerPoint-presentatie opmaken en bewerken

  Als u klaar bent met het maken van een presentatie, kunt u zich concentreren op het er goed uit laten zien. Formatteer uw PowerPoint-presentatie of bewerk deze snel met deze sneltoetsen. Onthoud ook dat je altijd aan de slag kunt met een professionele PowerPoint-sjabloon om nog meer tijd te besparen.

  Ctrl+C Kopieer de geselecteerde tekst, objecten in dia of dia's in presentatie Ctrl+X Knip de geselecteerde tekst, objecten in dia of dia's in presentatie Ctrl+V Plak eerder gekopieerde of geknipte tekst, objecten of dia's Verwijderen Verwijder de eerder geselecteerde tekst, object of dia Ctrl+Backspace Een woord naar links verwijderen Ctrl+Delete Een woord naar rechts verwijderen Ctrl+B De geselecteerde tekst vet maken. Druk nogmaals om vet te verwijderen Ctrl+I Maak de geselecteerde tekst cursief. Druk nogmaals om de cursieve tekst te verwijderen Ctrl+U Onderstreep de geselecteerde tekst. Druk nogmaals om de onderstreping te verwijderen Ctrl+E Lijn de geselecteerde tekst uit met het midden Ctrl+L Lijn de geselecteerde tekst naar links uit Ctrl+R Lijn de geselecteerde tekst uit naar rechts Ctrl+J De geselecteerde tekst uitvullen Ctrl+T Open het dialoogvenster Lettertype vak voor het geselecteerde tekstobject Ctrl+G Groepeer items samen Ctrl+Shift+G Groepeer items opheffen Ctrl+K (op geselecteerde tekst of object) Hyperlink invoegen Ctrl+M Nieuwe dia invoegen Ctrl+D Een geselecteerd object of geselecteerde dia dupliceren Ctrl+Shift+ Pijl naar rechts Vergroot het lettertype Ctrl+Shift+Pijltje naar links Verklein het lettertype Alt+W dan Q Wijzig de zoom voor de dia's Ctrl++ Maak van de geselecteerde tekst een superscript Ctrl+= Maak van de geselecteerde tekst een subscript Houd Alt + N ingedrukt en dan P Een afbeelding invoegen Houd Alt+H ingedrukt en dan H Voeg een vorm in Houd Alt+H ingedrukt en vervolgens L Selecteer een lay-out voor een dia

  4. Uw presentatie afleveren

  Zodra u tevreden bent met hoe uw PowerPoint-presentatie is geworden, is het tijd om deze af te leveren aan uw collega's, baas of leraar. Met deze sneltoetsen ziet u er professioneel uit.

  F5 Start de presentatie vanaf het begin Shift+F5 Start de presentatie vanaf de huidige dia Alt+F5 Start de presentatie in Presenter View Pijl naar rechts (of Enter) Navigeer naar de volgende dia of animatie Pijl naar links Navigeer naar de vorige dia of animatie Start Opnieuw starten de presentatie vanaf de eerste dia Einde Snel naar de laatste dia S Start of stop met afspelen automatische presentatie Dianummer+enter Ga naar een specifieke dia Ctrl+S Dialoogvenster Alle dia's openen Esc De presentatie afsluiten B of W Om de presentatie te pauzeren en naar binnen te gaan een leeg (zwart of wit) scherm Ctrl+L Verander de cursor in een laserpunt Ctrl+P Live tekenen op presentatie met een pen E Wis alles wat getekend is met een pen Ctrl+H Verberg navigatieknoppen

  Gebruik toetsenbord Sneltoetsen

  Houd er rekening mee dat de bovenstaande PowerPoint-sneltoetsen voornamelijk voor Windows-machines zijn. De meeste zijn echter ook vergelijkbaar op de Mac. Terwijl u in Windows op Ctrl moet drukken voor de meeste sneltoetsen, drukt u op Mac in plaats daarvan op de Cmd-toets (Command).

  PowerPoint-sneltoetsen zijn essentieel voor het verbeteren van de efficiëntie van uw workflow en u zou op zijn minst de basis moeten leren. U zult zich echter na verloop van tijd herinneren welke u het meest gebruikt.

  Als je het handig vindt, kun je deze lijst met Powerpoint-sneltoetsen zelfs uitprinten en naast je werkstation bewaren. Zo kun je op elk moment een blik werpen en de juiste snelkoppeling gebruiken.