Forklart: Hva er heteropessimisme, og lider du av det?

0
62

Heteropessimisme kan defineres som offentlige erklæringer om misnøye med heterofile forhold, fra folk som fortsetter å være i disse forholdene.

Har du noen gang hørt en kvinne, når hun snakker om fallgruvene i romantiske forhold, utbryte at hun er “lei av menn” og det ville vært “enklere å date kvinner”? Har du hørt gifte menn fortelle deg at de vil “la alt bak seg og dra til fjells” eller “bare bo i bilen og reise?”

Sansene er store for at de lider av heteropessimisme.< /p>

Heteropessimisme kan defineres som offentlige erklæringer om misnøye med heteroseksuelle forhold, fra folk som fortsetter å være i disse forholdene.

Også i Explained |Cisgender, genderqueer, agender, bigender: Hva er disse begrepene, hvorfor betyr de noe

Begrepet ble laget i 2019 av den amerikanske kjønnsteoretikeren Asa Seresin, som beskrev det slik: «Heteropessimisme består av performative disaffiliations med heteroseksualitet, vanligvis uttrykt i form av anger, forlegenhet, eller håpløshet om straight erfaring… At disse mistilknytningene er «performative» betyr ikke at de er uoppriktige, men snarere at de sjelden er ledsaget av den faktiske oppgivelsen av heteroseksualitet.»

Subscriber Only StoriesView All

Premium

Forklart: Hva er Indias lover mot uanstendighet som Ranveer Sin…

Premium

Hvordan leve med Covid-19 når du er lei av å leve med Covid-19

Premium

Jeg brukte en bærbar Asus som koster omtrent prisen på en Maruti Alto

Premium

Kyivs natteliv kommer tilbake under trang til kontakt. 'Dette er kuren.' Abonner nå for å få 66 % RABATT

I India er det lett å avfeie «utilknytning til den rette opplevelsen» som sosiale medier-kråkigheter av en veldig liten, privilegert, ‘våknet&#8217 ; minoritet. Og likevel har heteropessimisme årsaker og virkninger som er relevante utover de som praktiserer det bevisst.

Et nylig eksempel på heteropessimisme i India er menn som trender #MarriageStrike på Twitter da Delhi HC hørte en bønn om å kriminalisere ekteskap voldtekt.

Opinion |Hvilke argumenter i ekteskapelig voldtektssak avslører om usikkerhet ved patriarkatet

Hva forårsaker heteropessimisme

Sett veldig enkelt sagt, erkjennelsen for heterofile mennesker at dating er veldig vanskelig (og i mange tilfeller, voldelige eller til og med dødelige), og den hardt vunnede ekteskapspremien ikke er hva den ble utropt til å være, kan føre til desillusjonering fra romantiske forhold.

Her virker desillusjonen på to nivåer – den enkle erkjennelsen av at romantikkens første flush ikke varer, og de dypere, strukturelle problemene med heterofile forhold, som stammer fra patriarkatet, ulikhet mellom kjønnene, en urettferdig byrde av husarbeid på kvinner, og press fra ‘leverandør og beskytter’ roller på menn.

Best of Explained

Klikk her for mer

I denne forbindelse fungerer heteropessimisme som anestesi – den bedøver deg til den faktiske smerten ved uoppfyllende forhold.

Seresin sier om heteropessimisme: «Dens struktur er forutseende, designet for å forebyggende bedøve hjertet mot den gjennomgripende forferdelsen til heteroseksuelle kultur så vel som det skarpe stupet av quotidian romantisk smerte.»

Enkelt sagt, for kvinner gjør hjertesorg vondt, og institusjonalisert patriarkat gjør mer vondt. For menn gjør hjertesorg vondt, og det å bli lurt for det du trodde var din rett gjør mer vondt. Sammen kan det få deg til å tro at heteroseksuelle forhold er et dømt prosjekt som ikke er designet for meningsfull glede. Og likevel går du ikke bort fra det, enten fordi du ikke kan forestille deg andre gjennomførbare alternativer, eller fordi du ønsker tryggheten ved å bli ansett som ‘normal’.

< p>Men hvor mange føler egentlig dette?

På sosiale medier uttrykkes heteropessimisme bevisst av en liten, liberal og i amerikansk sammenheng hvit minoritet. Det er imidlertid ikke like mye en markør for hvor gjennomgripende opplevelsen er som for hvor lite heteroseksualitet, eller en hvilken som helst dominerende identitet, som studeres.

I feltet kjønnsstudier skrus linsen oftere på. den «skeive opplevelsen» enn den «strake» opplevelsen. For en indisk parallell, mens det har vært hauger på hauger med “Dalit-studier”, har de øvre kastene unnsluppet en lignende undersøkelse – det er få “Savarna-studier”.

Dermed har fenomenet heteropessimisme, i stedet for en skikkelig undersøkelse, i stor grad blitt redusert til trendy slagord (“heteroseksualitet er et fengsel”, osv.) og gjenkjente vitser.

Faktorene som forårsaker heteropessimisme

strong>

Heteropessimisme har blitt forårsaket og formet av større sosiale, økonomiske og politiske strømninger.

Tradisjonelt var ekteskapet mellom “forsørgeren” og “husmannen”. Mens flere kvinner er økonomisk uavhengige, forblir vår sosiale kondisjon forankret i disse tradisjonelle rollene. Jenter som er lært opp til å forvente fyrste sjarmører og riddere i skinnende rustning er skuffede, sinte kvinner, mens gutter som er oppdratt til å forvente en engel i huset som jobbet som en hær av små alver, er sinte, fornærmede menn.

Også i Explained |Inne i hodet til bier, og hva vi kan lære av deres intelligens

Også, som Seresin påpeker, i en kapitalistisk kultur er ‘paret’ var den ideelle forbruksenheten som kjøpte eiendom, oppdro barn og splurge på forbruksvarer. Nå, med uoverkommelige inntekter for både menn og kvinner og eiendomspriser, er den ‘desillusjonerte singelen’ er den store forbrukeren, som beklager forhold og bruker penger for å føle seg bedre.

I en mer begrenset grad, i en verden med stadig dypere polarisering, kan posisjoner i alle slags saker avhenge av hvilken politisk side man står på. Derfor kan heterofile forhold føles som en flat opplevelse for noen — hardt arbeid, bare for å opprettholde et gammelt, utnyttende system – i motsetning til andre mer egalitære, grenseskyvende bånd.

Fare ved å gi etter for heteropessimisme

Desillusjonen av heteropessimisme kan ta form av apati eller disavoal, der du driver langs det skuffede livet ditt ved hjelp av vitser, memer og rant om heteroseksualitet, i stedet for å gå bort fra det eller ta skritt for å fikse det.

Mens problemene i heterofile forhold er svært reelle og samfunnsmessige, handler heteropessimisme om individets opplevelse av og reaksjon på romantiske forhold, og fortjener dermed ikke organisert undersøkelse og handling.

Faren ved dette er åpenbart — problemene med heterofile bånd, som kvinnehat, ulikhet, vold i hjemmet, har konsekvenser utover forhold og trenger umiddelbar oppmerksomhet. En rapport fra 2019 av The New York Times hadde funnet ut at en rød tråd blant masseskyttere var “en historie med å hate kvinner, overfalle koner, kjærester og kvinnelige familiemedlemmer, eller dele kvinnefiendtlige synspunkter på nettet”.

Også, prosessen for å bringe sikkerhet, likhet — og romantikk – i forhold kan ofte begynne med en ærlig samtale mellom partnere, hvis de kan unngå pessimisme og tro på løftet om en bedre fremtid.

Nyhetsbrev | Klikk for å få dagens beste forklaringer i innboksen din

TO ER ALLTID BEDRE | Vår toårige abonnementspakke gir deg mer til mindre Kjøp nå