Home Svenska Wieselgren hyllas: Källa till kunskap och inspiration

Wieselgren hyllas: Källa till kunskap och inspiration

0

Beskedet att det var SKR:s psykiatrisamordnare Ing-Marie Wieselgren som mördades i knivattacken i Visby på onsdagen har tagits emot med sorg och bestörtning. Samtidigt hyllas hon för sina insatser. ”För mig har Ing-Marie varit en viktig källa till kunskap och inspiration i arbetet mot psykisk ohälsa. Mina tankar finns hos hennes familj, vänner och kollegor”, skriver socialminister Lena Hallengren (S) på Twitter. C:s andre vice partiordförande Martin Ådahl skriver att Wieselgren bedrev ett ”oförtröttligt” arbete för utsatta. ”Hennes styrka i arbetet mot psykisk ohälsa kommer lämna ett stort tomrum. Demokratins torg i Almedalen är försjunket i sorg och mörker”, skriver han. Många länkar också till Wiselgrens medverkan i Sveriges Radios ”Tankar för dagen” tidigare i år, där hon pratade om hur människor kan hjälpa varandra genom svåra stunder. Wieselgren knivhöggs på onsdagseftermiddagen i centrala Visby och dog senare på sjukhus. En 33-årig är man gripen misstänkt för mordet.