Ukrainsk matematiker tildelt prestisjetunge Fields-medaljen

0
41

Maryna Viazovska deltar på Fields-prisutdelingen under International Congress of Mathematicians 2022 i Helsingfors, Finland, tirsdag 5. juli 2022. Maryna Vjazovska, James Maynard, June Huh og Hugo Duminil- Copin, ble tildelt Fields Medal for Mathematics, en pris for matematikere under 40 år, på International Congress of the International Mathematical Union (IMU), et møte som finner sted hvert fjerde år. (Vesa Moilanen/Lehtikuva via AP)

Den ukrainske matematikeren Maryna Viazovska ble tirsdag kåret til en av fire mottakere av den prestisjetunge Fields-medaljen, som ofte beskrives som Nobelprisen i matematikk.

Den internasjonale matematiske union sa at Vizovska, som innehar stolen i tallteori ved det sveitsiske føderale teknologiske instituttet i Lausanne, ble hedret for sitt arbeid med den tetteste pakkingen av identiske kuler i åtte dimensjoner.

De andre vinnerne var den franske matematikeren Hugo Duminil-Copin ved universitetet i Genève; Koreansk-amerikansk matematiker June Huh fra Princeton; og den britiske matematikeren James Maynard fra University of Oxford.

Fields-medaljen deles ut hvert fjerde år til matematikere under 40 år. Mottakerne kunngjøres vanligvis på International Congress of Mathematicians, som opprinnelig skulle holdes i Russland i år, men flyttet til Helsingfors i stedet.

Best of Express PremiumPremium

UPSC Key-5. juli 2022: Hvorfor lese 'Muscular Regional Policies' eller 'Allur… Premium

Mens PAGD syr opp felles avstemning foran, BJP & mindre partier står overfor en ch…

Premium

BJP og Shiv Sena-allierte går kanskje ikke etter Uddhav-fraksjonenFlere Premium-historier >>

«Den pågående barbariske krigen som Russland fortsatt fortsetter å føre mot Ukraina viser tydelig at ingen andre alternativer var gjennomførbare», sa presidenten. fra International Mathematical Union, sa Carlos E. Kenig.

Express Explained Gå utover nyhetene. Forstå overskriftene med våre forklarte historier Les her