Trots strejken: SAS hämtar skadade i Ukraina

0
48

SAS fortsätter att hämta skadade soldater i krigshärjade Ukraina. Avtalet mellan bolaget och den norska regeringen undantas från strejken. Det bekräftar ledaren för SAS Norge Flygerforening, Jan Levi Skogvang, till norska tidningen Børsen. – Dispens har beviljats ​​under strejken så att det medicinska evakueringsavtalet fortsätter, säger Vegard Finberg vid norska försvarsmakten. Enligt tidningen gör SAS två till tre flygningar per vecka från slagfälten till sjukhus för vård. Det finns även dispens för medicinska flygningar inom Norge, främst till landets norra delar. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp. Omni Ekonomi hjälper dig att navigera i den just nu turbulenta ekonomiska verkligheten – med nyheter, analyser och handfasta råd kring din privatekonomi. I sommar får du testa Omni Ekonomi i tre månader för 99 kronor. Erbjudandet gäller även dig som har testat Omni Ekonomi tidigare.