Tripuras nedlagte skolelærere flagger angrep, søker sikkerhet fra politiet

0
45

En gruppe nedlagte skolelærere arrangerte mandag en protest og ba om inngripen fra politioverbetjenten i West Tripura.

En gruppe nedlagte skolelærere holdt mandag en protest og søkte intervensjon fra politioverbetjent J Reddy i West Tripura for å søke beskyttelse mot overgrep de angivelig har vært utsatt for siden forsamlingens avstemningsresultater ble kunngjort forrige måned.

Lederen for Amra 10323 Dalia Das sa til journalister at de hadde søkt politiet for å identifisere de ansvarlige for de påståtte angrepene og ta passende rettslige skritt mot dem. Amra 10323 er et av de store omorganiseringsorganene til de nedlagte 10 323 lærerne.

“Noen av lærerne våre har blitt utsatt for angrep fra skurkere siden kunngjøringen av resultatene fra avstemningen 26. juni. Vi overlever knapt uten jobb som den er. Hvorfor blir vi utsatt for angrep? Vi har krevd at SP skal sørge for vår sikkerhet og trygghet for oss. Han har gitt oss positiv forsikring,” sa Das.

I følge de fornærmede lærerne skjedde et flertall av de påståtte angrepene i områdene Ramnagar, Gangail, Arundhuti Nagar og Surjapara i West Tripura-distriktet.

Best of Express PremiumPremium

UPSC Key-6. juli 2022: Hvorfor lese «Social Media Intermediaries» eller «Hybr…

Premium

Apolitisk eller negativt politisk: debatten rundt partisan…

Premium

Når en gren krymper, ser Thackeray-treet en annen sønn blomstre : Amit, …

Premium

Vinterfinansiering setter inn for indiske startups, ansatte ute i kulden: Over 1…Flere Premium-historier &gt ;>

Delegasjonen som møtte Reddy sa også at selv om de var sikret om utnevnelse, har ingenting blitt gjort så langt. “Vi ble forsikret av vår tidligere sjefsminister, men ingenting ble gjort, så vår nye sjefsminister vil se positivt på saken, ” sa en annen lærer.

Den 6. mars i år sa Tripura utdanningsminister Ratan Lal Nath at delstatsregjeringen prøvde å sikre at lærerne får jobb i de forskjellige pågående rekrutteringsprosessene. Han sa imidlertid at rekrutteringene måtte gjøres uten juridiske komplikasjoner.

Så mange som 10 323 skolelærere ble sagt opp etter en feilaktig rekrutteringsprosess i henhold til en kjennelse fra Tripura High Court i 2014. Alle disse lærerne ble utnevnt i forskjellige faser siden 2010.

Høyesterett ga medhold Høyesterettskjennelsen i 2017 etter å ha hørt begjæringer om spesielle permisjoner (SLP) inngitt av den tidligere Venstrefront-regjeringen og de sparkede lærerne.

Mange av lærerne fikk alternative jobber i forskjellige avdelinger og over 8000 lærere ble re- innsatt på ad hoc-basis til mars 2020. Siden den gang har de blitt arbeidsløse.

Lærerne holdt en 51-dagers massedemonstrasjon i byen fra desember 2020 i protest mot påstått manglende handling fra myndighetene for å gjenopprette – rekruttere dem. Demonstrasjonen endte i politiaksjon etter at demonstrantene nektet å forlate området til tross for myndighetenes ordre.

Express Explained Gå utover nyhetene. Forstå overskriftene med våre forklarte historier Les her