PSEB Punjab Board 10:e resultat 2022 förklarat: Resultat tillgängligt på pseb.ac.in

0
36

Kandidater kommer att kunna kontrollera sina resultat på den officiella webbplatsen — pseb.ac.in. (Representativ bild)

PSEB Punjab Board Klass 10-resultat 2022: Punjab School Education Board (PSEB) tillkännagav idag resultaten för klass 10-tavlan idag (5 juli) klockan 12:15. Passeringsprocenten i år är 97,94 procent. Alla elever som hade dykt upp för styrelsens prov kan kontrollera sina respektive resultat på den officiella webbplatsen –  pseb.ac.in. För att kontrollera poängen, ha ditt PSEB Class 10-rullkort till hands.

Läs |PSEB Punjab Board 10:e resultat 2022 Liveuppdateringar

De tre främsta positionerna har tagits av tjejer. Årets Punjab Board topper är Nancy Rani från Ferozpur. De första och andra innehavarna har säkrat samma poäng, men sedan Nancy var yngre har hon fått den högsta rankningen enligt tie-breaker-formeln.

Totalt 3 11 545 elever dök upp till klass 10-provet, varav 126 har underkänts och 3 08 627 elever har godkänts. Resultaten från 317 studenter har hållits undan av styrelsen och 2 475 studenter kommer att behöva dyka upp igen för provet.

Punjab-styrelsens klass 10 termin II-prov genomfördes från 24 april till 19 maj 2022, i ett offline-penna- och papperläge genom att följa alla riktlinjer för covid-19 från Indiens regering.

Best of Express Premium

Premium

UPSC Key-6 juli 2022: Varför läsa “Social Media Intermediaries” eller “Hybr…

Premium

Opolitisk eller negativt politisk: debatten kring partisan…

Premium

När en gren krymper ser Thackeray-trädet en annan son blomma : Amit, …

Premium

Finansiering vintern sätter igång för indiska startups, personal ute i kylan: Över 1…Fler premiumhistorier >> Läs också |PSEB Punjab Board 10:e resultat 2022: Godkända procent sjunker något, elever på landsbygden presterar bättre än stadsmotsvarigheter

PSEB Punjab board klass 12 resultat 2022: Var och när ska kontrolleras

< p>Medan resultatet kommer att tillkännages idag kl. 12:15, kommer scorekort att göras tillgängliga på de officiella webbplatserna den 6 juli.

För att kontrollera PSEB Punjab Board klass 10-resultatet måste eleverna först besök den officiella webbplatsen – pseb.ac.in. Efter det kommer det att finnas länk på hemsidan för “PSEB klass 10 styrelseresultat 2022”. Studenter måste fylla i de nödvändiga uppgifterna som rullnummer eller registreringsnummer och födelsedatum (DOB). När du har fyllt i dessa och klickat på skicka visas punjab klass 10-resultatet på skärmen.

Läs |PSEB Punjab-tavlan Klass 10:e resultat 2022: Hur man kontrollerar scorekort

Eleverna rekommenderas att spara sidan och ta en utskrift av klass 10-resultaten för framtida referens. Kandidater uppmanas också att se till att alla detaljer är faktamässigt korrekta och att det inte finns några stavfel. För studenter som inte kan hitta sitt rullnummer och registreringsnummer kan kontrollera detsamma på sitt inträdeskort eller hallbiljett.

Eleverna måste få minst 20 procent i både praktiska prov och teori för att bli godkända styrelsens prov för klass 10. I år var den akademiska kalendern uppdelad i två delar, tillsammans med kursplanen. Så det övergripande resultatet kommer att beräknas på grundval av genomsnittet av de två termerna. År 2021 var den totala andelen godkända resultat som registrerades av PSEB 99,93 procent där flickor fick fler poäng än pojkar.

Express Explained Gå bortom nyheterna. Förstå rubrikerna med våra förklarade berättelser Läs här