Premiärminister Modi, HM Shah har garanterat fullt stöd för utvecklingen av Maha: CM Shinde

0
41

Maharashtra CM Eknath Shinde (Arkiv)

Maharashtras chefsminister Eknath Shinde har sagt att premiärminister Narendra Modi och unionens inrikesminister Amit Shah har försäkrat honom fullt stöd för utvecklingen och tillväxten av staten.< /p>

Shinde talade till hundratals Shiv Sainiks på måndagskvällen under sitt första besök i sin hemstad Thane efter att ha tagit över som CM, och sade att risken som han tog (med hänvisning till den politiska utvecklingen under de senaste två veckorna) har uppskattats av människor, trots kritik från vissa kvartal.

“Jag ska göra en rundtur i hela staten och tilldela projekt i varje valkrets. Det kommer att ske en total omvandling av staten. Jag överdriver inte mycket, jag jobbar och pratar sedan,” sa han.

Han sa att premiärminister Modi har sagt åt honom att arbeta för utvecklingen och tillväxten av staten.

Best of Express PremiumPremium

Ny bilförsäkring: Premium baserad på användning, körbeteende

Premium

UPSC Key-6 juli 2022: Varför ska man läsa “Social Media Intermediaries” eller “Hybr…

Premium

Sir Syed Ahmed Khan och Maulana Azad visar hur man hanterar sårade religiösa…

Premium

Över demokratier, högsta domstolar’ legitimitet, autonomi är under …Mer Premium-berättelser >>

“Han (premiärministern) sa till mig att han och centralregeringen skulle stödja mig. Till och med unionens inrikesminister Amit Shah har uttryckt sitt fulla stöd. De sa att jag är ett bra jobb för Hindutva,” sa Shinde.

Med hänvisning till den politiska utvecklingen under de senaste fjorton veckorna när han tillsammans med några Sena-parlamentsledamöter reste till Surat, senare stannade i Guwahati och sedan i Goa innan han återvände till Mumbai, sa Shinde att 50 lagstiftare hade tro och förtroende för honom.

“Vi hade stått upp mot orättvisor och inte gjort uppror. (Shiv Sena grundare) Balasaheb Thackeray hade bett oss att resa oss mot orättvisor, detta var hans lära och även av (Shindes mentor) Anand Dighe,” sa han och tillade att det var tack vare de två ledarnas välsignelser och medborgarnas goda önskningar som han blev CM.

Läs också |Shiv Senas Eknath Shinde går “incommunicado”, sägs vara i Gujarat

“Vi var ute i 15 dagar, och lika mycket som du ville träffa mig var jag också sugen på att träffa mina Shiv Sainiks och aktivister. Inte ens nu känner jag att jag är CM. Jag är en bland er. Även hädanefter kommer jag att vara en ‘karyakarta’ bland er alla,” sa han.

Shinde sa att oavsett hur stor hans kroppsbyggnad kan växa, kommer Shiv Sainiken i honom alltid att finnas kvar.

CM sa också att han har åtagit sig de 50 MLA:erna som stödde honom att ingen av dem kommer att möta nederlag i nästa val.

“Om jag ger ett åtagande en gång lyssnar jag aldrig på mig själv förrän det är uppfyllt,” sa han.

Läs också |I Maharashtras politiska drama får cameo av en 30-åring från Haryana människor att sitta upp

Med hänvisning till några starka kritiska kommentarer från Sena-ledare efter att han lämnat Mumbai med några ledamöter, sa Shinde “Kamakhyadevi (guden i ett berömt tempel i Guwahati) gav henne välsignelser till oss.” “Sanningen vinner alltid. Vi kommer att utnyttja det gyllene tillfälle vi har nu att leda staten på bästa sätt,” sa han.

“Vi måste göra vårt uppdrag framgångsrikt och hedra Hindutva, vilket också betyder att respektera varje religion,” sa han.

Shinde sa att varje kast, trosbekännelse och region kommer att få vederbörlig respekt och att alla, inklusive bönder och de fattiga, kommer att få rättvisa i sin regering.

I sitt tal i församlingen efter golvprovet, sa han, “Allt var spontant, vad jag än talade var ett uttryck för mina känslor. Jag kunde inte tro att jag kunde hålla ett sådant tal.” “Jag har bidragit till Shiv Sena hela mitt liv på bekostnad av min familj,” sa Shinde samtidigt som han lovordade sina anhängare som samlades i ett stort antal under hans tal trots det kraftiga regnet.

CM besökte också BJP-kontoret här och hälsades av BJP:s stadspresident och MLC Niranjan Davkhare.

Express Explained Gå bortom nyheterna. Förstå rubrikerna med våra förklarade berättelser Läs här