Kaali-plakatrekke: Delhi, UP-politiet angir FIRs mot filmskaperen Leena Manimekalai

0
40

Politiet i Delhi og Uttar Pradesh registrerte FIR-er mot filmskaperen Leena Manimekalai på tirsdag for å ha «skadet religiøse følelser” med plakaten til hennes nye dokumentarfilm Kaali.

Politiet i Delhi uttalte at dens IFSO-enhet sendte inn en FIR under IPC-seksjonene 153A og 295A angående den kontroversielle plakaten knyttet til filmen Kaali. UP-politiet anla FIR på siktelser for kriminell konspirasjon, lovbrudd i stedet for tilbedelse, bevisst skade på religiøse følelser og intensjon om å provosere fredsbrudd mot filmskaperen for den respektløse fremstillingen av hinduistiske guder.

Indias høykommisjon i Ottawa sendte tirsdag ut en pressemelding om at de hadde mottatt klager fra ledere av hindusamfunnet i Canada om den respektløse fremstillingen av hinduistiske guder på plakaten til filmen som ble vist frem som en del av ‘Under the Tent’ prosjekt ved Aga Khan Museum, Toronto.

Høykommisjonen har oppfordret de kanadiske myndighetene og arrangementsarrangørene til å trekke tilbake alt slikt provoserende materiale

Tidligere tegnet den uavhengige filmskaperen Leena Manimekalai flak på nettet dager etter at hun tvitret plakaten til sin siste dokumentar Kaali. Plakaten som ble tvitret sist lørdag, viste en kvinne kledd som den hinduistiske gudinnen Kali som røykte en sigarett og holdt et pride-flagg som representerte LHBT-samfunnet i hånden.

Kaali-plakaten utløste raseri på nettet med mange som krevde hennes arrestasjon, og anklaget henne for å skade religiøse følelser. Snart begynte #Arrestleenamanimekalai trending på Twitter.

Etter reaksjonen på sosiale medier, oppfordret Canada-baserte Manimekalai brukere til å bruke hashtaggen «love you Leena manimekalai» i stedet for «#arrest Leena manimekalai». «Filmen dreier seg om hendelsene som finner sted en kveld, da Kali dukker opp og rusler rundt i Torontos gater. Hvis du ser bildet, ikke legg hashtaggen ‘arrest Leena manimekalai’ og legg hashtaggen ‘elsker deg Leena manimekalai’» tvitret filmskaperen.

«Jeg har ingenting å tape. Jeg vil være med en stemme som snakker uten frykt for noe før den er det. Hvis prisen er livet mitt, vil jeg gi det,» la hun til i en annen tweet på tamil.

Kaali ble først vist under Rhythms of Canada, en ukeslang festival som feirer multikulturalisme, på Aga Khan-museet i Toronto forrige helg. «Super begeistret for å dele lanseringen av min nylige film – i dag på @AgaKhanMuseu som en del av «Rhythms of Canada»@YorkuAMPD @TorontoMet @YorkUFGS Følelsen pumpet med CREW-en min,» twitret hun.

Manimekalai, som tilhører landsbyen Maharajapuram i Tamil Nadus Virudhunagar, har internasjonalt anerkjente filmer Madathi og Sengadal Dødehavet.

Best of Express Premium

Premium

UPSC Key-6. juli 2022: Hvorfor lese «Sosiale medier mellommenn» eller «Hybr…Premium

Apolitisk eller negativt politisk: debatten rundt partisan…

Premium

Når en gren krymper, ser Thackeray-treet en annen sønn blomstre: Amit, …

Premium

Vinterfinansiering setter inn for indisk startups, ansatte ute i kulden: Over 1…Flere Premium-historier >>

(Inndata fra ANI)

Express Explained Gå utover nyhetene. Forstå overskriftene med våre forklarte historier Les her