Daglig orientering: BJP-Eknath Shinde-koalisjonen vinner tillitsavstemning i Maharashtra; forskere ser på Omicron-undervarianten midt i en økning i Covid-tilfeller

0
48

Toppnyheter 5. juli 2022

God morgen,

Den store historien

BJP-Shinde Sena-koalisjonen vant tillitsavstemningen med 164 stemmer, det samme tallet som det tidligere fikk i presidentvalget. Den siste dagen av den spesielle stevnesesjonen ble preget av en emosjonell tale fra Shinde, som refererte til døden til to av barna hans i en båtulykke i juni 2000. Han prøvde også å berolige sine politiske rivaler og sa: «Det gjør vi ikke abonner på vendettapolitikken…”

🔴 Etter å ha vunnet gulvprøven komfortabelt, kan koalisjonen ikke presse på for diskvalifisering av de 15 MLA-ene som er igjen med Uddhav Thackeray . Høyt plasserte kilder i BJP sa at partiet ønsket “våpenhvile”, selv om speaker Rahul Narwekar sa at han ville be om diskvalifikasjon av dem ettersom de hadde ignorert en pisk utstedt av Shinde-siden for presidentvalget.

🔴 I mellomtiden førte unnlatelsen av 11 kongressparlamentsmedlemmer, inkludert tidligere CM Ashok Chavan, til å avgi sin stemme i gulvprøven til hevet øyenbryn i partiet med seniorledere som reiste bekymring og stilte spørsmål ved deres “hensynsløshet” og “tilfeldig oppførsel”. Chavan sa: «Vi var to eller tre minutter forsinket. De lukket portene. Det er ikke noe stygt spill. Vi satt fast i trafikken.»

Best of Express Premium

Premium

UPSC Key-6. juli 2022: Hvorfor lese «Social Media Intermediaries» eller «Hybr…

Premium

Apolitisk eller negativt politisk: debatten rundt partisan…

Premium

Når en gren krymper, ser Thackeray-treet en annen sønn blomstre: Amit, …

Premium

Finansiering vinteren setter inn for indiske startups, ansatte ute i kulden: Over 1…Flere Premium-historier >>

Bare i The Express

Minst 26 anbefalinger for utnevnelse av dommere til Bombay High Court, som for tiden fungerer med nesten halvparten av sin sanksjonerte styrke, er avventende hos regjeringen på ulike stadier av vurderingen, har The Indian Express fått vite. Bombay High Court har for tiden 57 dommere mot en sanksjonert styrke på 96 dommere. Minst fem flere dommere forventes å trekke seg i år.

Fra forsiden

Forskere i India som undersøker mulige årsaker til den nylige økningen i tilfeller av koronavirus sa at BA.2.75, en av flere undervarianter av den overordnede Omicron-varianten, nå var en av mest påvist undervarianti landet i nyere resultater av genomsekvensering. Det har vist seg å ha en vekstfordel på 18 prosent i forhold til de andre for tiden sirkulerende Omicron-undervariantene. Det er imidlertid ingen bevis foreløpig som tyder på at BA.2.75 også forårsaker en mer alvorlig form for infeksjon.

Regjeringen har forbudt hoteller og restauranter fra å legge til servicegebyr «automatisk eller pr. standard” i matregningen. Den sa at i tilfelle brudd kan en forbruker be hotellet/restauranten om å fjerne servicegebyret, eller søke oppreisning ved å sende inn en klage.

Må lese

Da dramaet virvlet rundt Maharashtra-regjeringens overlevelse, en av karakterene i hjertet av den var en politiker fra Haryana, Sonia Doohan. Den 30 år gamle nasjonale presidenten for NCP-studentenes fløy ble holdt sammen med en medhjelper for angivelig å ha brukt falske identifikasjonsdokumenter for å sjekke inn på et hotell i Goa, der Sena-opprørere bodde. Doohan, som spilte en “viktig rolle i fallet av den tre dager lange BJP-regjeringen i 2019” ifølge NCP’s Dheeraj Sharma, har benektet anklagene.

Et døgn etter deres fange av to tungt bevæpnede LeT-militanter, forblir innbyggerne i landsbyen Tukson i J&K faste: de vil ikke vike for terrorister, for enhver pris. En av beboerne som var involvert i fangsten, en BA-student, fortalte The Indian Express om hvordan han hadde varslet sin bror om to «ukjente personer som utga seg som handelsmenn» ved en dhok. Dette førte til en samling av syv innbyggere, som dannet en avsperring, og til slutt fortsatte å overmanne duoen.

Et år siden den covid-induserte oksygenkrisen, er sykehus i Delhi sliter med å holde anleggene for trykksvingende adsorpsjon (PSA) i gang. De fleste av dem slår på anlegget en gang i uken eller et par timer hver dag for å sikre at maskinen forblir funksjonell. Årsaken til dette er flere: Høye drifts- og vedlikeholdskostnader, lavere kvalitet på generert oksygen og frykt for å motvirke de vanlige leverandørene av flytende medisinsk oksygen.

Og til slutt…

Mumbais chawl og lavinntektsboliger har alltid skrytt av en felles dansekultur. B-Girl Bar-B, født Siddhi Tambe, tok sine første skritt i Breaking på et lignende samfunnshus. 18-åringen har nå fått en billett til New York etter å ha blitt India-mester på Red Bull BC One Cypher tidligere denne måneden. Vi tar en titt på reisen hennes.

Delhi Confidential: Unionsminister Amit Shah besøker årlig landsbyen sin i anledning Bhaidooj og den andre dagen av Navratri og deltar i møtet med Primære Agricultural Credit Societies. Shah avslørte dette mens han svarte til statsrådskollega Parshottam Rupala, som tok et stikk på samarbeidsledere og spurte dem hvordan de bidrar til sektoren, under et arrangement for å markere den 100. internasjonale dagen for kooperativer.

I dag' 8217;s episode av ‘3 ting’ podcastsnakker vi om Maharashtras nye regjering som klarerte gulvprøven i forsamlingen og protestene mot beslutningen om å bygge et metroskur i Aarey-skogen. Vi diskuterer også en brodermordssak i BSF og den økende bekymringen for psykiske helseproblemer blant politistyrker.

Til i morgen,
Leela Prasad og Sonal Gupta< /strong>

Business As Usual av EP Unny

Express Explained Gå utover nyhetene. Forstå overskriftene med våre forklarte historier Les her