Attacken i Highland Park var inte den enda skottlossningen under en våldsam helg

0
42

Ett polisfordon kör in på Highland Parks polisavdelning när folk tittar på efter en masskjutning vid Highland Park Fourth of July-paraden i centrala Highland Park, en Chicagoförort, den 4 juli 2022 (AP)

Skrivet av Maggie Astor

attacken vid Highland Parks fjärde juli-parad var den största och mest profilerade skjutningen , men långt ifrån den enda, under semesterhelgen.

Det var en av två masskjutningar bara i Chicago-regionen i måndags. Mindre än 12 timmar tidigare skadades fem personer i en skottlossning på Chicagos South Side.

Skottlossningen i Highland Park stack ut i sin storlek (minst tre dussin skadade), sin dödlighet (minst sex dödade) och sin plats, en rik förort som inte ofta upplever sådant våld. Men det var en del av ett mönster: det brutala spridningen av vapenvåld i en nation med fler skjutvapen än människor.

Best of Express Premium

Premium

UPSC Key-6 juli 2022: Varför läsa “Social Media Intermediaries” eller “Hybr…

Premium

Opolitisk eller negativt politisk: debatten kring partisan na…

Premium

När en gren krymper ser Thackeray-trädet en annan son blomma: Amit, …

Premium

Finansiering vintern sätter in för indiska startups, personal ute i kylan: Över 1…Fler premiumhistorier >>

Tidiga måndagsmorgonen hade minst 57 personer blivit skjutna i Chicago under den fjärde julihelgen, nio av dem dödligt, enligt NBC Chicago. Det inkluderar inte vägtullarna från skjutningen i Highland Park utanför staden.

Tio timmar innan en beväpnad man öppnade eld vid paraden i den fjärde juli i Highland Park – där hushållets medianinkomst är nästan 150 000 dollar och mer än 80 % av befolkningen är vit, med ett stort judiskt samhälle – sköts fem personer runt midnatt måndag i Parkway Gardens, ett bostadskomplex i området Greater Grand Crossing, där hushållets medianinkomst är mindre än 30 000 USD och mer än 90 % av befolkningen är svarta.

De fem offren, alla män, transporterades till lokala sjukhus: en 17-åring skott i armen, en 19-åring skott i benet, en 24-åring skott i knä och lår, en 30 -åringen sköt i nedre delen av ryggen och sidan, och en man av okänd ålder sköt i benet, enligt Chicago Police Department. Ingen har gripits och gärningsmannen har inte identifierats, uppger polisen. Skjutningen rapporterades först av lokala nyhetskanaler, inklusive The Chicago Sun-Times.

Nationwide, the Gun Violence Archive, ett spårningsprojekt som definierar masskjutningar som de där minst fyra personer dödas eller skadas , har räknat till 309 i år.

Fyra av dem hände i måndags. Bortom Highland Park och Chicago skadades fyra personer i en skottlossning i Kansas City, Missouri, och sex skadades i en skottlossning i Richmond, Virginia.

I Philadelphia sköts två poliser nära Philadelphia Museum of Art på måndag kväll. Båda poliserna transporterades till Jefferson University Hospital och är i stabilt tillstånd, enligt sjukhusets mediatjänstemän.

Dessförinnan var det masskjutningar under helgen i Mullins, South Carolina; Tacoma, Washington; Manassas, Virginia; Clinton, North Carolina; Haltom City, Texas; och New York City.

Express Explained Gå bortom nyheterna. Förstå rubrikerna med våra förklarade berättelser Läs här