Analys: Bolund lade vikten där MP är starkast

0
42

Knivdådet i Almedalen satte en tydlig prägel på Per Bolunds tal i Almedalen. Det både började och slutade med en sorglig stämning, däremellan handlade det om klimatet, säger Ekots inrikespolitiska kommentator Fredrik Furtenbach. – Det var rensat på partipolitiska utspel. Det blev mindre än vad som var tänkt. De tyckte inte att det passade med vanlig partipolitisk strid och tävlan efter det sorgliga dådet, säger Fredrik Furtenbach. Aftonbladets My Rohwedder har samma bild av att knivdådet i går satte en tydlig prägel på Miljöpartiets dag. Därutöver tycker hon att det var ett klassiskt miljöpartistiskt tal. – Miljöpartiet är starkast i klimatpolitiken och det tal vi fick höra nu handlade i stort sett bara om klimatet, det är det ämnet där MP talar till sina väljare och där de har högt förtroende, säger My Rohwedder.