Sydney forbereder seg på mer kraftig regn og flom når tusenvis flykter fra hjem

0
43

En oversvømt gate etter kraftig regn i byen Byron Bay, New South Wales. (Reuters)

Det ble gitt nye evakueringsordrer for tusenvis av innbyggere i Sydney på mandag etter at nådeløst regn oversvømmet flere forsteder i Australias største by, med tjenestemenn som advarte om mer vilt vær i løpet av de neste 12 timene.

Et intenst lavtrykkssystem utenfor Australias østkyst er spådd å gi mer kraftig regn gjennom mandag over de sørlige regionene i New South Wales, selv om flere steder i delstaten ble rammet av omtrent en måneds regn over. helgen.

Omtrent 100 millimeter (4 tommer) regn kan falle i løpet av de neste 24 timene over en lang rekke regioner i New South Wales, fra Newcastle til sør for Sydney, en avstand på mer enn 300 km (186 miles), sa Bureau of Meteorology.

“Vi forventer at regnet tar seg opp igjen fra i ettermiddag,” Jonathan How, sa BoM-meteorolog.

Mer enn 200 mm regn har falt over mange områder, med noen truffet med så mye som 350 mm siden lørdag. Det ville været kan utløse oversvømmelser og jordskred, med elvefelt som allerede nær full kapasitet etter at La Nina-fenomenet, typisk assosiert med økt nedbør, dominerte Australias østkyst de siste to årene.

Warragamba Dam, Sydneys største vannforsyning, begynte å renne over i god tid før prognosene på søndag. Rundt 70 evakueringsordrer er på plass i Sydney da myndighetene oppfordret folk til å forlate hjemmene sine før de blir strandet uten strøm.

Da titusener står overfor evakuering, økte frustrasjonen i North Richmond og Windsor i Sydney’s vestover etter flom senket boliger der for tredje gang i år.

“Vi er over det. Vi er så over det. (Dette) er litt mye for oss,” sa en flomrammet innbygger i Windsor til ABC TV.

Best of Express Premium

Premium

Vinterfinansiering setter inn for indiske startups, ansatte ute i kulden: Over 1…

Premium

Ny bekymring i J&K: Offiserer sier at militans går inn i en “hemmelighetsfull, fare…

Premium

Cellterapi kreftsenter tar form i Bengaluru, forsøk er på

Premium

Forklart: Hvorfor monsunen forventes å ta seg opp i juliFlere premiumhistorier >>

Den føderale beredskapsministeren Murray Watt har tilbudt flere tropper og sa mandag at regjeringen har aktivert satellittberedskapsstyringssystemet for å hjelpe til med flomhjelpearbeidet.

Explained Gå utover nyheter. Forstå overskriftene med våre forklarte historier Les her