Svenska kronan når 20-årslägsta mot dollarn

0
36

Den svenska kronan har försvagats med 16 öre gentemot den amerikanska dollarn, till nivåer strax över 10,5 kronor per dollar. Det är första gången på över 20 år som dollarn är så dyr, skriver DI. Några som dock gynnas av en starkare dollar är svenska exportbolag, som har kostnader i kronor och intäkter i dollar. Även euron har försvagats de senaste dagarna och nådde den lägsta nivån gentemot dollarn på 20 år under tisdagen. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp. Omni Ekonomi hjälper dig att navigera i den just nu turbulenta ekonomiska verkligheten – med nyheter, analyser och handfasta råd kring din privatekonomi. I sommar får du testa Omni Ekonomi i tre månader för 99 kronor. Erbjudandet gäller även dig som har testat Omni Ekonomi tidigare.