Punjab Board PSEB 10:e resultat förklarat på pseb.ac.in, kolla här

0
45

Elever kommer att kunna kontrollera sina resultat på den officiella webbplatsen – pseb.ac.inRepresentative image)

PSEB 10:e resultat 2022-uppdateringar: The Punjab School Education Styrelsen (PSEB) deklarerade studentexamensresultaten tisdagen den 5 juli. Omkring 3,25 lakh elever dök upp i klass 10 styrelseprov i år. Studenter kommer att kunna kontrollera sina resultat på den officiella webbplatsen – pseb.ac.in kl. 10.00 den 6 juli. Godningsprocenten i år är 97,94 procent.

Läs |PSEB Punjab Board 10:e resultat 2022 liveuppdateringar

De tre bästa positionerna har tagits av tjejer. Årets Punjab Board topper är Nancy Rani från Ferozpur. De första och andra innehavarna har säkrat samma poäng, men sedan Nancy var yngre har hon fått den högsta rankningen enligt tie-breaker-formeln.

PSEB följde CBSEs examensmönster i år och delade upp läsåret i två terminer. Term II-proven började den 24 april med språkprovet i Punjabi och avslutades den 19 maj med idrottsuppsatsen. Proven genomfördes i offline-läge efter två års mellanrum.

Läs |PSEB Punjab board Class 10th result 2022: How to check score card

2021 hade PSEB ställt in styrelseproven på grund av ökningen av Covid-fall och resultatet förbereddes baserat på kontinuerlig omfattande utvärdering (CCE). Styrelsen hade registrerat en total andel godkända 99,93 procent. Av totalt 3 21 384 elever hade 3 21 163 godkänts i klass 10 förra året.

Best of Express Premium

Premium

UPSC Key-5 juli 2022: Varför ska man läsa “Muscular Regional Policies” eller “Allur…

Premium

När PAGD syr upp den gemensamma pollfronten, BJP & mindre partier står inför en ch…

Premium

BJP och Shiv Sena-allierade kanske inte går efter Uddhav-fraktionenFler premiumhistorier >>

Under tiden deklarerade PSEB examensresultat för klass 12 styrelsen den 28 juni. Totalt 3 01 700 dök upp för sina klass 12-prov, varav 2 92 530 godkändes. Den totala godkända procenten var 96,96 procent. Pathankot framstod som det bäst presterande distriktet. Alla topp tre placeringar tas av tjejer i år.

 

 

Express Explained Gå bortom nyheterna. Förstå rubrikerna med våra förklarade berättelser Läs här