NCW søker handling mot Akhilesh Yadav for tweet på Nupur Sharma

0
53

Formannen for den nasjonale kommisjonen for kvinner, Rekha Sharma skrev mandag til politiets generaldirektør (DGP) Uttar Pradesh DS Chauhan og ba politiet om å iverksette tiltak mot Samajwadi-partiets president Akhilesh Yadav for en tweet på tidligere BJP-talsperson Nupur Sharma i forrige uke og gi en handlingsrapport innen tre dager.

I tweeten delte SPs øverste lag Høyesteretts observasjoner om Nupur Sharma, mens skriver: “Ikke bare ansiktet, men kroppen bør også be om unnskyldning og bør straffes for å forstyrre harmonien i landet.”

Nupur Sharma hadde kommet med nedsettende kommentarer mot profeten på en TV-debatt, noe som resulterte i en tilbakeslag som førte til at hun ble suspendert fra partiet.

Kommisjonen har sagt at Yadavs Twitter-innlegg fremkaller en «følelse av hat og uvilje mot Nupur Sharma, og oppfordrer også til felles disharmoni mellom de to religiøse gruppene, noe som er ekstremt fordømmende.''

Best of Express Premium< img src="https://indianexpress.com/wp-content/plugins/lazy-load/images/1x1.trans.gif" />Premium

Vinterfinansiering setter inn for indiske startups, ansatte ute i kulden: Over 1…Premium

Ny bekymring i J&K: Offiserer sier at militans går inn i et “hemmelighetsfullt, fare…

Premium

Cellterapi kreftsenter tar form i Bengaluru, forsøk er på

Premium

Forklart: Hvorfor monsunen forventes å ta seg opp i juliMer Premium-historier >>

I sitt brev i dag sa Rekha Sharma at det må iverksettes tiltak mot Yadav under ulike paragrafer i den indiske straffeloven, inkludert paragraf 506 (straff for kriminell trussel, paragraf 509 (ord, gest eller handling ment å fornærme en kvinnes beskjedenhet) og Seksjon 504 (forsettlig fornærmelse med den hensikt å fremprovosere fredsbrudd). Alle tre seksjonene har fengselsstraff.

“Tatt i betraktning sakens alvor, er du pålagt å iverksette umiddelbare tiltak mot Akhilesh Yadav under det ovennevnte bestemmelser fra IPC sammen med andre relevante lovbestemmelser. Uttalelsen fra Akhilesh Yadav er uoppfordret ettersom saken allerede blir undersøkt av rettsvesenet. Nupur Sharma står allerede overfor en trussel mot livet hennes, og tweeten til Akhilesh er en ren oppfordring av allmennheten til å angripe Ms Sharma,” skrev Rekha Sharma.

Hun har videre bedt DGP om å sende inn en handlingsrapport til Kommisjonen innen de neste tre dagene.

E xpress Forklart Gå utover nyhetene. Forstå overskriftene med våre forklarte historier Les her