Medan du sov: I Wimbledon slår Djokovic utegångsförbud för att nå kvarter, Tunisiens Ons Jabeur in i QF igen; Windies slog Bangladesh i 2:a T20I

0
42

Medan du sov: Novak Djokovic slog Tim van Rijthoven, Ons Jabeur slog Elise Mertens och Widies med 1-0 upp mot Bangladesh. (Foto: AP/Twitter/windiescricket

Novak Djokovic nådde sin 13:e Wimbledon-kvartsfinal på söndagskvällen genom att slå nederländske spelaren Tim van Rijthoven med 6-2, 4-6, 6-1, 6-2 på Center Court. Wild-card-bidraget Rijthoven, rankad 104:a, utgjorde en tuff utmaning före Djokovic när han vann ett 50-minuters andra set. Det såg ut som att matchen kanske inte avslutades innan Wimbledons utegångsförbud klockan 23.00. Men Djokovic växlade växel i de kommande två seten för att avsluta vinsten med cirka 20 minuter kvar. Den trefaldige försvarande mästaren Djokovic kommer att möta Jannik Sinner i kvarten.

Tunisien’s Ons Jabeur når QF igen

Den tunisiske tennisstjärnan Ons Jabeur gick vidare till sin andra raka kvartsfinal i Wimbledon med en 7-6 (9), 6-4 seger över Elise Mertens på söndagen. Jabeur, som på nr 3, är det högst återstående damfröet. För att skaka av sig besvikelsen över en förlust i första omgången i French Open, är Jabeur’s mål “mycket höga” på All England Club. För drygt ett år sedan blev hon den första arabiska kvinnan att vinna en singeltitel på damtenniselittouren när hon lyfte trofén i Birmingham – också en gräsplansturnering. Härnäst är den unseedade tjeckiska spelaren Marie Bouzkova, som tog sig vidare till sin första Grand Slam-kvartsfinal genom att slå Caroline Garcia från Frankrike med 7-5, 6-2.

WI slog BAN: Rovman Powell’s 28-ball 61

I en spännande T20I-strid slog Västindien Bangladesh med 35 runs i den andra matchen på söndagen. Rovman Powells obesegrade 28-balls 61 tog Windes till 193-5 vilket visade sig vara för mycket för Bangladesh att jaga. Som svar kunde Bangladesh göra 158-6 och Västindien vann matchen och tog en 1-0 ledning i serien med tre matcher. Första T20:an på lördagen var en tvätt. Bangladesh nådde 105-8 på 13 overs och matchen hade redan reducerats till 14 overs per sida. Den matchen var den första cricketlandskampen på Windsor Park sedan den byggdes om efter att ha skadats allvarligt 2017 av en orkan. Den tredje och sista T20 är planerad till torsdag i Providence, Guyana, följt av en tre matcher ODI-serie.

Express Explained Gå bortom nyheterna. Förstå rubrikerna med våra förklarade berättelser Läs här