Massmördare fick köpa vapen – trots flera larm till polisen

0
39

Robert Crimo III, den man som misstänks för masskjutningen mot fjärde juli-paraden utanför Chicago, hade lagligt köpt fem vapen, rapporterar AP. Det gäller även det finkalibriga vapen som användes vid dådet där sju människor dödades. Crimo hade lagligt fått köpa vapnen, trots att polisen vid två tillfällen under 2019 larmats till hans bostad. I september samma år larmade en familjemedlem polisen efter att mannen hotat med att ”skjuta alla på plats.” Polisen hittade då inga skjutvapen, men konfiskerade 16 knivar, en dolk och ett svärd. I december ansökte Crimo om vapenlicens, vilket han godkändes för. 22-årige Crimo avlossade mer än 70 skott från ett tak. Enligt Christopher Covelli, polisens insatsledare, tyder utredningen på att Robert Crimo planerat dådet flera veckor i förväg.