Många stora ekonomier kommer att drabbas av recession nästa år, säger Nomura

0
100

Lågkonjunkturens djup kommer att variera mellan nationer. (Representativ bild)

Många stora ekonomier kommer att gå in i recessioner under de kommande 12 månaderna mitt i en åtstramning av regeringens politik och stigande levnadskostnader, vilket driver den globala ekonomin in i en synkroniserad tillväxtavmattning, enligt Nomura Holdings Inc.

Mäklarhuset förväntar sig att euroområdet, Storbritannien, Japan, Sydkorea, Australien och Kanada kommer att hamna i recession tillsammans med USA, sade Rob Subbaraman och Si Ying Toh på Nomura i en forskningsanteckning.

Fortfarande, centralbanker som vill återställa sin trovärdighet för inflationskontroll kommer sannolikt att ta fel på att strama åt politiken för mycket även om det offras tillväxt, innan de sänker räntorna 2023, sa de.

“Ökande tecken på att världsekonomin går in i en synkroniserad tillväxtavmattning, vilket innebär att länder inte längre kan förlita sig på en återhämtning av exporten för tillväxt, har också fått oss att förutse flera lågkonjunkturer”, skrev de.

Best of Express Premium< figur>Premium

UPSC Key-5 juli 2022: Varför läsa “Muscular Regional Policies” eller “Allur…< figur>Premium

BJP och Shiv Sena-allierade kanske inte går efter Uddhav-fraktionen

Premium

I Maharashtras politiska drama gör en cameo av en 30-åring från Haryana…Premium

C Raja Mohan skriver: Med Kinas växande inflytande är Asien också…Fler premiumhistorier >>

Hög inflation kommer sannolikt att bestå när prispressen har spridit sig bortom råvaror till tjänster, hyror och löner, står det i anteckningen.

Lågkonjunkturens djup kommer att variera mellan nationer. I USA förutspår Nomura en ytlig men lång lågkonjunktur på fem kvartal från och med sista kvartalet i år. I Europa kan lågkonjunkturen bli mycket djupare om Ryssland helt stänger av gasen till Europa, sa ekonomerna.

Nomura ser att både USA och euroområdets ekonomier krymper med 1 % 2023.

< p>För medelstora ekonomier, inklusive Australien, Kanada och Sydkorea, finns det en risk för djupare recessioner än väntat om räntehöjningar utlöser bostäder, sa de. Korea ses få den kraftigaste tidiga träffen med en nedgång på 2,2 % under det tredje kvartalet i år.

Japan förväntas ha den mildaste lågkonjunkturen i gruppen tack vare pågående politiskt stöd och dess försenade ekonomiska återöppning, de tillade.

Kina är en outlier eftersom dess ekonomi återhämtar sig med hjälp av tillmötesgående politik, även om det fortfarande finns risk för förnyade låsningar så länge som Peking håller fast vid sin noll-Covid-strategi.

< strong>Express Explained Gå bortom nyheterna. Förstå rubrikerna med våra förklarade berättelser Läs här