Ledare: Annie Lööfs villkor gör samarbeten svåra

0
43

Annie Lööf vill samla den politiska mitten, men har svårt att förklara hur, skriver SvD:s Karl Sigfrid i en ledare, efter C:s dag i Almedalen. I sitt tal öppnade hon upp för samarbete både med M, på villkor att SD lämnas utanför, och med S, på villkor att S lämnar vänsterpolitiken. Villkoren gör det dock svårt att skapa hållbara majoriteter, skriver Sigfrid: ”Hur vi än vrider och vänder på det har Centerpartiet försatt sig i en situation som gör det svårt att samarbeta med någondera sida.” Barometerns Thomas Henriksson välkomnar att Lööf lade fram en rad gröna förslag i sitt tal och påpekar att andra partiledare knappt har nämnt klimat och miljö. ”Att Centern satsar på detta område kan bli en fördel i förhållande till flera av de övriga partierna”, skriver han.