Kvinna knivhuggen till döds i Almedalen

0
43

Publicerad 6 juli 2022 kl 17.32

Inrikes. En kvinna knivhöggs till döds vid Donners plats i Visby – mitt bland politikerna och journalisterna under den pågående Almedalsveckan. En man i 30-årsåldern greps på plats misstänkt för mord efter att ha fällts till marken av en civilperson. Enligt Aftonbladet och Expressen handlar det om en nazist från NMR som skrivit artiklar på sajten Nordfront.

Gilla artikeln på Facebook

Centerpartiets partiledare Annie Lööf hade just avslutat sin presskonferens alldeles i närheten när brottet skedde vid klockan 13.50.

Offret är en kvinna som blev knivhuggen och allvarligt skadad fördes med ambulans till Visby lasarett där hon senare avled.

Den misstänkte gärningsmannen kunde gripas i närheten av brottsplatsen, skriver SVT Nyheter. Han är skäligen misstänkt för mordförsök. En man i 60-årsåldern tacklade helt enkelt omkull gärningsmannen och övermannade honom när han försökte fly.

Personer i Almedalen som uppger sig ha sett det inträffade säger till Fria Tiders fotograf på plats att en man med “jihadistskägg” sågs springa från platsen. Uppgifterna har dock inte gått att bekräfta och är overifierade.

Annie Lööf sattes omgående i säkerhet, rapporterar Aftonbladet.

– Säpos livvakter kastade sig över henne och satte henne i säkerhet på mycket kort tid, säger en “person med insyn” till tidningen.

Enligt polisens presstalesperson Ola Österling finns det i nuläget inget som tyder på att det finns fler gärningsmän.

Det är oklart i nuläget vem offret är och om det rör sig om en politiker. Olika medier publicerade vid 20-tiden uppgifter om att den gripne är nazist med koppling till NMR och skribent på sajten Nordfront, men det är inte bekräftat.

Nordfront har publicerat en egen nyhet om det inträffade där de framhåller att polisen inte ser “något som tyder på politiska motiv” bakom händelsen. Man konstaterar att både Aftonbladet och Expressen knyter gärningsmannen till NMR men “det är inga uppgifter som Nordfront har kunnat bekräfta”, skriver sajten.

Annie Lööf skulle ha hållit en presskonferens klockan 14, men den har ställts in på grund av mordet. Under C-ledarens tal vid 19 på kvällen dominerade brottsligheten, och Lööf inledde sitt anförande med en stunds tystnad för att hedra offret.