Kina nedgraderer tyfonen Chaba, men kraftig regn faller i flere provinser

0
43

Fra tidlig mandag morgen lå sentrum av Chaba i den sørlige regionen av Guangxi. Det forventes å bevege seg i nordøstlig retning med en hastighet på 10 til 15 km i timen (6 til 9 miles per time) inn i provinsene Hunan og Hubei. (Reuters)

“Tyfonen Chaba svekket seg til en tropisk depresjon, men det forventes fortsatt å bringe kraftig regn i den sentrale og østlige delen av Kina i løpet av de neste dagene når den beveger seg nordover,” sa kinesiske spådommere mandag.< /p>

Det sentrale meteorologiske observatoriet opphevet tyfonblå-varselet på Chaba sent på søndag, men i løpet av helgen brakte Kinas første tyfon for året kraftig regn og vind til flere sørlige provinser som allerede var vannet etter uker med voldsomt regn og tordenvær.

Fra tidlig mandag morgen lå sentrum av Chaba i den sørlige regionen Guangxi. Den forventes å bevege seg i nordøstlig retning med en hastighet på 10 til 15 km i timen (6 til 9 miles per time) inn i Hunan- og Hubei-provinsene, sa China Meteorological Administration.

Meteorologisk stasjon i byen Jingzhou i Hubei-provinsen sendte ut et “rødt varsel” for regnbyger klokken 8:45 (0045 GMT), etter at byer og landsbyer sørvest for Shishou så mer enn 40 mm nedbør. Det kan fortsatt komme mer enn 60 mm nedbør sør i Shishou senere på morgenen, spår prognosemakere.

Best of Express Premium

Premium

UPSC Key-5. juli 2022: Hvorfor lese “Muscular Regional Policies” eller “Allur…

Premium

Som PAGD syr opp felles avstemning foran, BJP & mindre partier står overfor en ch…

Premium

Syns på Assam-flommer: Hvorfor elver ble voldelige på 1900-tallet…

Premium

BJP og Shiv Sena-allierte går kanskje ikke etter Uddhav-fraksjonenFlere premiumhistorier >>

Det ble også sendt ut et rødt regnbygevarsel for byen Dongguan i Guangdong-provinsen. I Guangxi-regionen sendte lokale spåmenn ut røde varselsignaler for regnbyger for fylkene Bobai og Luchuan, og ventet kraftig regn det meste av formiddagen.

Fra mandag til onsdag spår spåmenn kraftig regn og sterk vind i Guangdong-provinsen , Guangxi-regionen og Jiangxi, Hunan, Hubei, Henan og Shandong-provinsene.
Det forventes kraftig nedbør i Nord-Kina og Nordøst-Kina, og andre steder i begynnelsen av neste uke.

I løpet av dette forrige helg forsvant mer enn to dusin mannskap på et ingeniørfartøy med 30 personer om bord etter at det knakk i to farvann utenfor Hong Kong da Chaba passerte gjennom, sa myndighetene.

I de siste ukene har historiske nedbør og flom i det sørlige Kina har ødelagt eiendom, lammet trafikk og forstyrret hverdagen til millioner. Ekstremt vær, inkludert uvanlig kraftige flom, forventes å fortsette i Kina til og med august, spådde spådommere forrige uke.

Express Explained Gå utover nyhetene. Forstå overskriftene med våre forklarte historier Les her