IIT Bombay planlegger obligatorisk kurs om kastebevissthet

0
114

Karten og innholdet til kastebevissthetskurset er under diskusjon. (Fil)

The Indian Institute of Technology (IIT), Bombay, planlegger å introdusere et obligatorisk kurs om kastebevissthet. Det er et av initiativene tatt av SC/ST Cell ved instituttet, som mener at sensibilisering er en vei mot inkludering.

I følge informasjon gitt av instituttet har cellen nylig gjennomført noen få undersøkelser å forstå vanskene som elevene møter på linjene med kastedeling.

Noen av observasjonene som ble gjort i undersøkelsene handlet om å holde flere sensibiliseringsarrangementer og å ha et obligatorisk akademisk kurs om kaste- og rasediskriminering på linje med det obligatoriske kjønnssensibiliseringskurset, som ble lansert i fjor.

Arten og innholdet av kastebevissthetskurset er under diskusjon.

Best of Express Premium

Premium

BJP og Shiv Sena-allierte går kanskje ikke etter Uddhav-fraksjonen

Premium

I Maharashtras politiske drama gir en 30-åring fra Haryana en cameo til…

Premium

C Raja Mohan skriver: Med Kinas ekspansjon innflytelse, Asia er også…

Premium

BJP’s Pasmanda Muslims oppsøkende plan etter PM-melding en ny bekymring for…Flere Premium-historier >> Les |Til tross for språkbarrieren har kinesiske universiteter oppnådd store gevinster i globale rangeringer i løpet av det siste tiåret

SC/ST-cellen består av professor Bharat Adsul fra avdelingen for informatikk og ingeniørfag som innkaller og professor Madhu N Belur ved avdelingen for elektroteknikk som medinnkaller.

Les også |Fra 9-timers Mahabharata-produksjon til Shakespeare fremført i en hvit kube, trosset Brook konvensjonen

Da de ble kontaktet, sa cellen i en skriftlig uttalelse: “Ved IIT-Bombay ble det observert at flere sensibiliseringshendelser ville øke inkluderingen og bidra til å redusere klager. For eksempel vil økt bevissthet om kastebaserte og rasistiske beskjeftigelser som har gått inn i et dagligdags språk bidra til å eliminere slike beskjeftigelser og dermed forbedre vennligheten i ethvert miljø.”

På onsdag arrangerte den en første åpent hus-diskusjon noensinne om vanskeligheter i kastesammenheng og årsakene bak dem. Møtet var vitne til en rekke meninger fra rundt 100 deltakere.

I følge studentene som deltok i åpent hus-diskusjonen snakket de om at det ikke er homogenitet i måten forskjellige mennesker opplever kaste, da det varierer fra enkle hån om hvordan studenter tatt opp på reservasjonsplasser er “killers of merit” å til og med gi opphav til selvtillit blant slike studenter ved å få dem til å føle seg inkompetente.

Cellen har også kommet opp med et mentorprogram, der seniorstudenter samhandler tett med junior SC/ST-studenter i sammenhengen av målene til cellen, som er å bevege seg videre mot et campus fri for kaste- og rasediskriminering.

Express Explained Gå utover nyhetene. Forstå overskriftene med våre forklarte historier Les her