Hushållens konsumtion fortsatte att stiga i maj

0
45

De svenska hushållens konsumtion fortsätter att stiga och ökade med 0,7 procent i maj jämfört med föregående månad. Jämfört med samma månad föregående år ökade konsumtionen med 5,2 procent. Det framgår av statistik från SCB. Transporter och detaljhandel med service av motorfordon stod för den största ökningen och steg med 14 procent i fasta priser. Möbler, inredningsartiklar, hushållsutrustning och förbrukningsvaror minskade däremot med 8,8 procent. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp. Omni Ekonomi hjälper dig att navigera i den just nu turbulenta ekonomiska verkligheten – med nyheter, analyser och handfasta råd kring din privatekonomi. I sommar får du testa Omni Ekonomi i tre månader för 99 kronor. Erbjudandet gäller även dig som har testat Omni Ekonomi tidigare.