Hardeep Singh Puri på Express Adda: Tiden er inne for å justere verdensorden etablert etter andre verdenskrig

0
42

Hardeep Singh Puri Union Minister of Petroleum & Naturgass og bolig & Urban Affairs, i samtale med Anant Goenka, administrerende direktør Indian Express Group, og P Vaidyanathan lyer, administrerende redaktør The Indian Express. (Ekspressbilde av Abhinav Saha)

På en nylig Express Adda i Delhi snakket Hardeep Singh Puri, unionsminister for bolig- og bysaker og petroleum og naturgass, om en verdensorden i endring, Indias avhengighet av olje og behovet for statlig intervensjon i eiendom

< p>Om USAs mangel på lederskap og en skiftende verdensorden

En annen måte å løse dette problemet på er, er vi vitne til en prosess som allerede er godt i gang med deglobalisering? Inflasjonsraten i USA i dag er den høyeste på 46 år. Fed (US Federal Reserve) har varslet en kraftig økning i rentene. Markedene har allerede tatt hensyn til den økningen i rentene … og det snakkes nå om en lignende økning i de kommende månedene. Så det er USA.

Det viktigste jeg fant der (på Davos) er at Europa så ut til å være opptatt av seg selv. Det tok litt forsiktig, men selvsikker interaksjon for å fortelle dem at det er en verden utenfor, som begynner å møte utfordringer i dag. Vi har en rekke kriser. Vi bør ikke nærme oss noen krise på en måte som ender opp med å forverre den andre krisen.

Best of Express Premium

Premium

Finansiering av vinteren setter inn for indiske startups, ansatte ute i kulden: Over 1…

Premium

Ny bekymring i J&K: Offiserer sier at militans går inn i en 'hemmelig, farlig…

Premium

Cellterapi kreftsenter tar form i Bengaluru, forsøk er i gangPremium

Forklart: Hvorfor monsunen forventes å ta seg opp i juliFlere premiumhistorier >>

Matkrisen, drivstoffkrisen og gjødselkrisen. Faktisk er alle tre sammenkoblet. Hvorfor skjer det?… Den globale orden, som ble etablert etter andre verdenskrig, tror jeg tiden er inne for å se om det er nødvendig med tilpasninger i det systemet for å gjøre det egnet for verden. Verden har endret seg raskt.

Hvor lenge vil Indias avhengighet av olje fortsette

Jeg tror ikke problemet startet 24. februar, med militæroperasjonene mellom den russiske føderasjonen og Ukraina. Drivstoffproblemet går før det. Men 24. februar ga det en helt ny dimensjon. Tre ting skjedde som følge av denne krisen. Selv om det vil være turbulens når vi navigerer i krisen, vil det komme noen gode ting ut av den. Den ene er at folk har blitt ekstremt forsiktige fordi du ikke vil ha den typen innvirkning på ditt forbrukerpublikum, som vi ser i noen land rundt India – du vil sørge for at du har olje, så du vil diversifisere kildene dine. For det andre vil alt dette snakket om grønn energiomstilling ta dette mye raskere. Hvis du ser på hva vi har gjort i India, har vi dramatisk forbedret leting og produksjon. Av vårt 3,5 millioner kvadratkilometer med sedimentbasseng eksporterte vi aldri mer enn 6-7 prosent, vi økte det til 15 prosent. Vår innblanding av biodrivstoff i 2014 var 1,4 prosent. I dag blander vi allerede 10 prosent. Vi hadde et mål på 20 prosent innen 2030. Vi har allerede fremmet det til 2024-25. E-20 eller etanol 20 prosent blandet vil være tilgjengelig på våre bensinpumper, i følge mitt departements uttalelse, innen 1. april 2023. Vi går for komprimert biogass på en enorm måte… Uansett hvordan du ser på energiligningen, vil India være den kritiske driveren for etterspørselen de neste 30 årene. Du har en befolkning som er økonomisk mer aktiv. Vårt forbruk per innbygger er en tredjedel av det globale gjennomsnittet. Globale gjennomsnitt vil forbli stabile … et rikt Europa kan ikke forbruke mer energi, de må kanskje hente den fra et annet sted. Tidligere var det at vi har kuttet russisk forsyning. Nå er realiteten at Russland kan bestemme seg for å kvele noe. Jeg har en følelse av at mens de positive tingene skjer, vil de internasjonale ordningene som er på plass endre seg fundamentalt.

Gjest under Hardeep Singh Puri Union Minister of Petroleum & Naturgass og bolig & Urban Affairs, Govt. av India Express Adda. (Ekspressfoto av Amit Mehra)

Hvis forsikringsdekninger ikke kommer til å være tilgjengelige fra London, vil de bli tilgjengelige fra andre deler av verden. Hvis folk tror at de kunstig kan kalibrere mengden av forsyninger, vel, kan du plutselig oppdage at folk har gått rett foran. Og du kan, når overgangen finner sted, sitte igjen med mer enn du hadde forhandlet om. Jeg har en følelse av at mens alle de positive tingene skjer, vil de internasjonale ordningene som er på plass endre seg fundamentalt.

Om maktskiftet i ledelse

Se, det er veldig fristende å si at det er et skifte i hvor makten ligger. Jeg kjøper ikke det. USA er ledende økonomi, det er rundt 20 billioner dollar. Du kan ikke endre det. Kineserne er den nest største økonomien, rundt 11-12 billioner dollar. Etter det er det ett eller to land på fem, og det er land som i dag er på 3,23 billioner dollar, men som veldig raskt kommer opp til 5 billioner dollar. Så hvordan vil verden se ut i 2030? I 2030 bør vi være en økonomi på 10 billioner dollar. Nå, på den tiden, ville antagelig USA og Kina og alle de andre også ha justert seg, men du kan se på baner, noen vil gå opp, noen vil ikke kunne gå opp. Det virkelige problemet er at den nest største økonomien vil utfordre verdens største økonomi når det gjelder økonomisk makt?

Om endringen i Indias tilnærming til Vest-Asia

< p>Jeg tror dette er veldig sterke relasjoner. Olje kan se ut til å være en viktigere faktor som truer i horisonten nå, fordi oljeprisene er svært høye, men se også på tallene for indisk opprinnelse eller indiske passinnehavere som jobber i disse landene. Så det er et veldig sterkt forhold, og jeg tror årene med Modi-regjeringen har vært vitne til spesiell innsats fra begge sider når det gjelder hvordan styrken til forholdet styrkes av utmerket personlig kjemi mellom stats- og regjeringssjefene.

Om hvorfor FN ikke har lykkes med å forhindre bruk av makt

Det er tre FN. Det ene er medlemslandene, som betyr de 193 medlemslandene i FN. Så er det FNs sekretariat, generalsekretær. Det tredje FN, som jeg noen ganger trodde var mektigere enn de to andre, inkluderte frivillige organisasjoner, sivilsamfunnet og dere, som former meninger, dere er de store påvirkningene. Hvis FN er et rot, ikke skyld på FN, skyld på medlemslandene… Nå, i normale tider, hvis de faste medlemmene blir enige seg imellom, kan de alle komme sammen og fortelle sekretariatet hva de skal gjøre. Men hvis russerne og kineserne er på den ene siden, eller hvis britene og franskmennene ikke ser øye til øye, og hver og en av dem er plaget og bruker veto… bare slå opp FNs journal, når kriser har tatt sted, hvor mange ganger har vetoretten blitt brukt? Og hva er formålene som vetoretten har blitt brukt til?

Så i dag kan noen land snu seg og si, som de også sa i min tid, at hvis du står overfor en situasjon som involverer en av masseforbrytelsene som folkemord, etnisk rensing, krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten, et permanent medlem bør ikke bruke veto. Men alt er snakk. Se på hva som skjer. Jeg vil si at FN kunne vært mer effektivt.

Om fornybar energi og avhengighet

En av tingene som pandemien gjorde, var at den gjorde deg på vakt mot forsyningskjedene dine. Da forstyrrelsen fant sted, sa du, jeg kan ikke være avhengig av å få mine aktive farmasøytiske ingredienser fra én kilde. Jeg må diversifisere. Vi hadde en vaksineproduksjonskapasitet i offentlig sektor, og jeg tror den forrige regjeringen, mellom 2004 og 2014, demonterte den fordi den ikke var prioritert. I dag tror jeg at leksjonene vi har lært har drevet frem poenget – du kan ikke være avhengig av verken én kilde eller én type energi. Det kan skape alvorlige konsekvenser.

På grønt hydrogen

Jeg tror utfordringene er der hvor som helst, men optimismen jeg har på grønt hydrogen er av en veldig høy størrelse…India er stedet for energi og fremtid fordi den indiske veksthistorien vil kreve energi. Statsministeren snakket til landet fra vollen til Det røde fortet 15. august. Han sa at vi vil gjøre det i misjonsmodus. Det blir gjort.

Om å forby hveteeksport, men tillate eksport av raffinert råolje

Kanskje private forhandlere som trodde det var mer penger å tjene på eksport, bestemte seg for å redusere omsetningen innenlands. Men jeg tror vi har taklet den situasjonen. Har jeg rett til å be dem selge? Absolutt. Men det kommer et vippepunkt hvis du må velge mellom en liten forpliktelse innenlands også … og jeg er ikke i tvil om at de vil stige til det. Forbud mot eksport av hvete er et narrativt spørsmål. Det er ikke det at vi sier at vi skal henge på hveten, og den kommer til å forbli her. Nei. Det vi har gjort er, i den type situasjon vi befinner oss i i dag, er det sannsynligvis fornuftig å bruke din evne til å eksportere mat til visse land som et strategisk middel. Hvis du åpner det helt, vet du hva som kommer til å skje – det vil ikke gå til menneskene som trenger det. Det vil gå til folk som har kapasitet til å kjøpe og hvete har ikke begrenset holdbarhet, den vil bli lagret i siloer, og det som kan skje er at globale priser kan skyte opp og folk vil snu og begynne å selge… det er mulig.

Om behovet for statlig inngripen i eiendom

Regjeringen må sørge for at den har et system som fungerer, og det mest grelle jeg fant da jeg ble boligminister var at vi ikke hadde en regulator. Så hva gjorde vi i RERA (Real Estate (Regulation and Development) Act)? Det var forsøk på å sabotere RERA. Et stort antall saker ble anlagt mot RERA. Så høyesterett i Delhi påla at alle sakene skulle tas opp i Mumbai High Court. Det beste er at retten kastet det ut, RERA er her og det er en brølende suksess.

I noen stater bruker bulldosere for å rasere hjem

Jeg har en enkel vei ut – siden jord er et statssubjekt, har jeg ingenting med det å gjøre som sentral statsråd – men det skal jeg ikke ta. Jeg skal gi deg et veldig enkelt svar… Urbanisering i India er en autonom og robust prosess. Folk kommer fra landsbyene sine i store stater og kommer til Tier II eller Tier III byer på jakt etter jobber. Så mange mennesker kom inn i NCR eller Delhi og noen skruppelløse elementer begynte å kutte … de kaller det coloniyan kaat rahe hain. Med tiden organiserer du deg selv, men det er (fortsatt) en uautorisert koloni. Jeg ledet lovforslaget om regularisering av 1731 kolonier. Jeg vil aldri glemme den dagen fordi datteren min skulle gifte seg og jeg måtte hoppe over en av de religiøse seremoniene fordi jeg måtte gå til parlamentet. Så det er en av suksesshistoriene, men det pågår fortsatt. For så vidt det oppsiktsvekkende: «Har du lov til å kaste en stein? Har du lov til å skade offentlig eiendom?» – det er ikke en diskusjon som lett kan føres uten å kjenne sammenhengen. Jord er i høy grad et statssubjekt. Men uansett hva saken er, er retten til dissens grunnleggende. Men uttrykk din dissens i form av uenighet. Ikke ved å si at hvis du ikke gir meg dette, så brenner jeg dette ned.

Express Explained Gå utover nyhetene. Forstå overskriftene med våre forklarte historier Les her