Fyra ministrar lämnar Johnsons regering – under ett dygn

0
41

Finansministern, hälsominister, barn- och familjeministern och nu senast lantbruk- och miljöminister. På bara ett dygn har fyra statsråd valt att avgå från Boris Johnsons regering under ett dygn. Lantbruk- och miljöminister Jo Churchill är den senaste att meddela sin avgång. Tidigare på onsdagen avgick barn- och familjeministern Will Quince. Han hade bara dagar tidigare gått ut och försvarat Johnson i medier. ”Det är med stor sorg och ånger jag känner att jag inte har något annat val än att lämna in min uppsägning som barn- och familjeminister eftersom jag har accepterat och åtagit mig dessa uppdrag i god tro”, skriver Quince på Twitter. På onsdagen avgick även Laura Trott, departementssekreterare och utrikesminister i transportdepartementet. Den brittiske premiärministern är under hård press sedan två tunga ministrar, hälsominister Sajid Javid och finansministern Rishi Sunak, avgått i protest mot hans ledarskap de senaste dagarna. Flera parlamentsledamöter har också lämnat sina uppdrag. Johnson själv säger till The Times att han inte har några planer på att avgå under en utfrågning den sedvanliga onsdagsutfrågningen i parlamentet.