Chhattisgarh søker: I-T sier skatteunndragelse verdt crores; CM Baghel sier misbruk av byråer

0
38

Kontroll av media og politikere kommer ikke til å gagne dem (BJP),» sa Chhattisgarhs sjefsminister Bhupesh Baghel.

Inntektsskatteavdelingen har beslaglagt 14 crore Rs i ikke avslørte kontanter og smykker fra ransakinger utført forrige uke som dekker mer enn 30 bolig- og forretningslokaler til en forretningsgruppe og en offentlig tjenestemann i Chhattisgarh, sa Central Board of Direct Taxes (CBDT) i en uttalelse mandag.

I Koriya sa sjefsminister Bhupesh Baghel mandag: «Etter vaktskiftet i Maharashtra vil de sentrale byråene som ED, I-T og Central Bureau of Investigation (CBI) nå vende seg mot Jharkhand, Chhattisgarh, Rajasthan, Vest-Bengal og sørlige stater.»

Sjefsministeren sa at sentralregjeringen «misbrukte sentrale byråer som ED, CBI og I-T-avdelingen». “Har det vært noen slik aktivitet i BJP-styrte stater de siste åtte årene? Ved å slippe løs ED, I-T, prøver Center å kontrollere opposisjonspartiene, og stater som blir styrt av opposisjonsledere. Å kontrollere media og politikere kommer ikke til å være til fordel for dem,” sa han.

CBDT nevnte ikke noe navn på selskapet eller tjenestemannen i sin uttalelse.

Best of Express PremiumPremium

Når en gren krymper, ser Thackeray-treet en annen sønn blomstre : Amit, …

Premium

Vinterfinansiering setter inn for indiske startups, ansatte ute i kulden: Over 1…< img src="https://indianexpress.com/wp-content/plugins/lazy-load/images/1x1.trans.gif" />Premium

Ny bekymring i J&K: Offiserer sier at militans går inn i en “hemmelighetsfull fare” …

Premium

Celleterapi kreftsenter tar form i Bengaluru, forsøk er påFlere premiumhistorier >>

The Indian Express hadde 30. juni rapportert om I-T-søk i lokaler over hele Chhattisgarh, inkludert lokaler knyttet til Saumya Chaurasia, som er visesekretær for sjefsminister Bhupesh Baghel og de til Suryakant Tiwari, en fremtredende forretningsmann og hans forretningspartnere.

Tiwari er involvert i transport-, kull- og eiendomsvirksomheter i Chhattisgarh og andre steder. Chaurasias hus ble også raidet av inntektsskatteavdelingen tidligere i februar 2020 i en underslagssak på 150 crore Rs. Den gang skrev CM Baghel et brev til statsminister Modi, der han anklaget ham for politisk motiverte angrep i en kongressstyrt stat.

Søkene i forrige uke ble spredt over Raipur, Bhilai, Raigarh, Korba, Bilaspur, Surajpur i Chhattisgarh. “Inntektsskatteavdelingen gjennomførte ransakings- og beslagsoperasjoner 30.06.2022 på en gruppe som driver med kulltransport og andre allierte aktiviteter. Lokalene til en høytstående embetsmann ble også dekket i leteaksjonen,” CBDT-uttalelsen sa.

Et stort antall eiendomsavtaler påstås å ha blitt funnet, som avslører “store ikke avslørte investeringer” har blitt gjort for erverv av fast eiendom, som ser ut til å være benami i naturen, heter det.

Express Explained Gå utover nyhetene. Forstå overskriftene med våre forklarte historier Les her