BJPs Pasmanda Muslims oppsøkende plan etter PM-melding en ny bekymring for Oppn

0
39

Statsminister Narendra Modi med BJP-ledere under den andre dagen av BJPs nasjonale ledermøte i Hyderabad. (PTI-bilde)

Da BJPs nasjonale utøvende konklave i Hyderabad sist helg planla å fokusere på muslimer fra Pasmanda (tilbakestående klasse) etter statsminister Narendra Modis budå be partiet om å nå ut til “berøvede og undertrykte” seksjoner i alle lokalsamfunn, kan utviklingen vise seg å være en årsak til ny bekymring for opposisjonspartiene, spesielt i Uttar Pradesh og Bihar, der det muslimske samfunnet i stor grad stemmer mot safranfest midt i polarisering.

I følge UP BJP-innsidere har partiets håp om å få støtte fra Pasmanda-muslimer økt etter at nesten åtte prosent av velgerne deres favoriserte partiet i det nylige valget til delstatsforsamlingen, selv om det viktigste opposisjonspartiet Samajwadi (SP) hadde en sterk allianse med andre OBC-baserte regionale partier.

Les også |BJP nasjonal leder: På møtet setter partiet pris på regjeringens skritt for å skape arbeidsplasser

“I forsamlingens meningsmåling reiste en SP-kandidat i Barabanki-distriktet bekymring over endringen i stemmene til Pasamanda-muslimer mot BJP og ba meg snakke med dem,” sa en SP-leder fra det muslimske samfunnet Pasmanda i Lucknow. «Da jeg nådde en landsby med Pasmanda-muslimer der, sa landsbyboerne at de fikk hus, gratis rasjoner, toaletter, LPG-flasker, rimelige medisinske fasiliteter under BJP-regjeringen og at andre partier aldri leverte slike ting til dem. Jeg prøvde å overbevise dem om å stemme på SP, men mislyktes. De var mindre utdannet og derfor ble de påvirket av slike ordninger.»

Etter meningsmålingsresultatene som så at BJP igjen dukket opp som seirende, innførte partiets nye regjering ledet av sjefsminister Yogi Adityanath danske Azad Ansari (en Pasmanda-muslim) som sin eneste muslimske minister. I det forrige Adityanath-departementet var den eneste muslimske ministeren Mohsin Raza, som tilhører det fremadrettede muslimske samfunnet.

Best of Express Premium

Premium figur>Finansiering av vinteren setter inn for indiske startups, ansatte ute i kulden: Over 1…

Premium

Ny bekymring i J&K: Offiserer sier at militans går inn i en “hemmelighetsfull fare” …

Premium

Celleterapi kreftsenter tar form i Bengaluru, forsøk er på

Premium

Forklart: Hvorfor monsunen forventes å ta seg opp i juliFlere premiumhistorier >&gt ;

I ulike styrer og akademier relatert til minoriteter i UP har også BJP-regjeringen nå utnevnt Pasmanda-muslimer, sa partikilder.

Av totalt 34 muslimske parlamentsmedlemmer valgt i de siste meningsmålingene i UP-forsamlingen, er 30 pasmanda-muslimer.

Pasmandas omfatter de som er sosialt, pedagogisk og økonomisk tilbakestående. Pasmandas utgjør majoriteten av det muslimske samfunnet i landet. I følge en Pasmanda-leder har mange kaster blitt identifisert som en del av det muslimske samfunnet Pasmanda, som blant annet inkluderer Ansari, Mansoori, Kasgar, Raeen, Gujar, Ghosi, Qureshi, Idrisi, Naik, Faqeer, Saifi, Alvi og Salmani. De har generelt utpekt yrker, drevet småskala veikantbedrifter og overlever på små inntekter, sa han.

Les også |Forklart: 5 grunner til at BJP vant Uttar Pradesh

UP BJPs minoritetsmorcha-president Kunwar Basit Ali sa at det er fire millioner Pasmanda-muslimer i staten, og hevdet at de fikk fordelene av ulike velferdsordninger fra Modi-regjeringen så vel som Adityanath-regjeringen “men partiet kunne ikke nå ut til dem under forsamlingsvalget og kunne dermed ikke få sine stemmer som ønsket». I staten BJPs minoritetsmorcha er over 70 prosent funksjonærer pasmanda-muslimer.

Kilder sa at Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS) sine tilknyttede selskaper også har forsøkt å fokusere på Pasamanda-muslimer, som har forblitt marginalisert på grunn av mangel på utdanning og økonomiske problemer. For eksempel har slike organisasjoner forsøkt å nå ut til pasmander som Van Gujars, muslimske rajputer og muslimske jats som driver med lavskala jordbruk i et forsøk på å “bringe dem til mainstream”, hevdet kilder.

Les også | De neste 30-40 årene vil være BJP-æraen, India vil bli verdensleder: Amit Shah på BJP-landsmøtet

“Det er religiøse hardliner blant Pasamanda muslimske ungdommer, som følger geistlige og ofte blir ofre i fellesforstyrrelser. De blir villedet og møter senere politiaksjoner. Men en del av dem har endret hardline synspunkter etter å ha fått fordeler av de offentlige ordningene og foretrekker nå å bli med i samfunnets mainstream, sa en BJP-leder.

Mer fra Political Pulse

Klikk her for mer

Den UP-baserte sosiale organisasjonen Pasamanda Muslim Samaj’s president Anis Mansoori sa at Pasmanda-muslimer i stor grad støtter SP i UP. Men i Bihar støtter samfunnet den viktigste opposisjons-RJD, ledet av Lalu Prasad, samt den regjerende JD(U), ledet av CM Nitish Kumar, ettersom sistnevnte antas å ha jobbet for dem, sa han.

Under tiden til den forrige Akhilesh Yadav-ledede SP-regjeringen nøt Mansoori rangen som statsminister. Han ble deretter med i BSP, men kom tilbake til SP-folden senere. Han sa at Pasamanda-muslimer må gjøres oppmerksomme på rettighetene deres, og hevdet at organisasjonen hans var dedikert til denne saken.