BJP og Shiv Sena-allierte vil kanskje ikke gå etter Uddhav-fraksjonen

0
40

Maharashtra CM Eknath Shinde sammen med opprøreren Shiv Sena MLAs blinker med seierstegnet. (PTI)

Etter å ha vunnet gulvtesten komfortabelt i forsamlingen på mandag, kan det hende at BJP og Eknath Shinde Shiv Sena-fraksjonen ikke vil presse på for diskvalifisering av de 15 MLAene som er igjen med Uddhav Thackeray .

Mens taler Rahul Narwekarsa søndag at han ville søke inhabilitet deres da de hadde ignorert en pisk utstedt av Shinde-siden, for valget til speaker, sa høytstående kilder i BJP at partiet ønsket “våpenhvile”. Et annet tegn på denne nedkjølingen av temperamentet var den jevne forsamlingsbehandlingen mandag, hvor Uddhav-ledede Sena ikke skapte noen forstyrrelse.

Les også |'Kompromiss om Balasahebs Hindutva uakseptabelt, vil vinne 200 seter i neste meningsmåling': Maharashtra CM Eknath Shinde

“Den innledende tøffe samtalen fra BJP-Shinde-fraksjonen var en del av en politisk strategi for å møte utfordringen til den Uddhav-ledede Shiv Sena mot Shinde-ledede MLA-er i høyesterett og forsamling… Nå som vi har vunnet både presidentvalget og stemmetilliten, ønsker vi å kjøpe våpenhvile, sa en BJP-leder. En annen leder sa at viseminister Devendra Fadnavis var av den oppfatning at «vi burde kjempe til et punkt, men ikke strekke oss lenger».

I forsamlingen protesterte ikke den Uddhav-ledede Sena høyrøstet da speakeren ga anerkjennelse til opprørsfraksjonen, og lot gulvprøven avholdes jevnt. Kilder sa at på et partimøte tok toppstatlige BJP-ledere en enstemmig beslutning om å la Sena-splittelsen dø ned, og å fokusere på å kjempe mot Uddhav-siden i valget som følger.

Best of Express Premium Premium

Når en gren krymper, ser Thackeray-treet en annen sønn blomstre: Amit, …

Premium

Vinterfinansiering setter inn for indisk startups, ansatte ute i kulden: Over 1…

Premium

Ny bekymring i J&K: Offiserer sier at militans går inn i en “hemmelighetsfull fare” …

Premium

Celleterapi kreftsenter tar form i Bengaluru, forsøk er påFlere premiumhistorier >>

En grunn er at Shinde-Fadnavis-regjeringen ikke ønsker å fremstå som hevngjerrig overfor Thackerays, som fortsatt har en plass i Sena-kadrehjerter. «Enhver handling mot de 15 Sena-parlamentsmedlemmer med ham, inkludert Aaditya Thackeray, kan boomerang. Det ville se ut som om BJP prøvde å fullføre Sena, sa en leder. I en tale til media mandag sa Shinde-fraksjonens sjefpisker, Bharat Gogawale, mens de søkte diskvalifikasjon av de 15, at de hadde gjort et unntak for Aaditya.

MVA-krisen live |Var klar til å være en martyr for å redde Shiv Sena, sier CM Eknath Shinde etter tillitsavstemning vinner

«Vi hadde gitt beskjed til dem for å trosse pisken vår. Men vi nevnte ikke navnet til Aaditya av respekt for Bal Thackeray. Vi har verken gitt ham noe varsel eller nevnt navnet hans,» sa Gogawale.

Den forsonende tonen var også tydelig i talen som Shinde holdt på gulvet i huset mens han svarte på tillitsavstemningen, hvor han oppfordret den andre siden til «nå godta at vi har flertallstøtten i moderpartiet, med 40 MLAer av 55» og sa at han ikke trodde på «hevnens politikk».

Mer fra Politisk puls

Klikk her for mer

En annen MLA fra Sena gikk over til Shinde-siden søndag kveld, og sjefsministeren sa “tre venter på å bli med oss”. Mens han ga Uddhav skylden for opprøret, og sa at han hadde avviket fra den sentrale Hindutva-agendaen til Bal Thackeray, forsikret Shinde opposisjonen om at hans regjering ikke vil søke hevn.

Udhav-fraksjonen venter fortsatt på Høyesterett' 8217s dom den 12. juli i begjæringen om diskvalifisering av MLA-ene med Shinde. Tidligere hadde høyesterett gitt Shinde-ledede MLA-er foreløpig lettelse ved å forlenge tiden for å sende inn svar på diskvalifikasjonsvarselene som ble gitt dem til 12. juli.

Den to-dagers spesialsesjonen for forsamlingen ble avsluttet på mandag. Neste økt, som var planlagt til 18. juli, er utsatt. En ny dato vil bli annonsert snart.