Anbud: FinMin for å lette PSU-forsikringsselskapenes solvenskriterier

0
117

Bare New India Assurance Company Ltd har rapportert en soliditetsgrad på mer enn 1,5 blant de fire PSU-forsikringsselskapene.

Finansdepartementet har bedt Central Public Sector Enterprises (CPSEs) og offentlige avdelinger om å lempe på krav om minimumssolvensgrad på 1,5 av forpliktelsene som et av kvalifikasjonskriteriene for deltakelse fra offentlige forsikringsselskaper i anbudsprosessen.

I følge et kontornotat fra departementet til ulike avdelinger og forsikringsselskaper gjør bestemmelsen om høy soliditetsgrad tre av de fire offentlige forsikringsselskapene (PSGICs) — National Insurance Company Ltd (NIC), Oriental Insurance Company Ltd (OIC) og United India Insurance Company Ltd (UII) — ikke kvalifisert til å delta i anbudsprosessen til tross for deres “store erfaring og risikostyringsferdigheter”.

Departementets notat følger den intense konkurransen i sektoren og nedgangen i ytelsen til tre PSU-forsikringsselskaper. Bare New India Assurance Company Ltd har rapportert en soliditetsgrad på mer enn 1,5 blant de fire PSU-forsikringsselskapene. Offentlige avdelinger og CPSEer, som utgjør et stort marked for forsikringsselskaper, tildeler forsikringskontrakter gjennom en anbudsprosess.

Solvensgrad – nettoinntekt og avskrivninger delt på gjeld — er et forsikringsselskaps økonomiske evne til å oppfylle sine forpliktelser. Et høyt forhold betyr at selskapet er økonomisk solid og har nok kapital til å betale alle gyldige krav. I henhold til IRDAIs mandat er minimumssolvensgraden som forsikringsselskaper må opprettholde 1,5 for å redusere risikoen. Når det gjelder solvensmargin, er den nødvendige verdien 150 prosent.

Best of Express Premium

Premium

Som en gren svinner sammen , Thackeray-treet ser en annen sønn blomstre: Amit, …Premium

Vinterfinansiering setter inn for indiske startups, ansatte ute i kulden: Over 1…

Premium

Ny bekymring i J&K: Offiserer sier at militans går inn i en “hemmelighetsfull, fare…

Premium

Cellterapi kreftsenter tar form i Bengaluru, forsøk er påFlere premiumhistorier >>

Panel på National Health Claims Exchange

IRDAI-formann Debasish Panda har foreslått å opprette en arbeidsgruppe som inkluderer tjenestemenn fra National Health Authority (NHA), IRDAI og representasjon fra industrien for å diskutere bruken av National Health Claims Exchange av forsikringsbransjen. Mens Panda tok opp det andre halvmånedlige møtet med administrerende direktører og administrerende direktører for livs-, skade- og helseforsikringsselskaper nylig, kunngjorde Panda også opprettelsen av en arbeidsgruppe, som vil inkludere representasjon fra forsikringsselskapene, gjenforsikringsselskapene og IRDAI, for å sikre samarbeid. og rådgivende tilnærming til ulike gjenforsikringsspørsmål. Den foreslåtte National Health Claims Exchange er en digital plattform for å avgjøre helsekrav.

Solvensmarginen er den ekstra kapitalen selskapene må holde utover skadebeløpene de sannsynligvis vil pådra seg. Private forsikringsselskaper er pålagt å opprettholde en soliditetsgrad på 1,5 for å delta i anbudsprosessen.

Selv om solvensmarginen er et godt mål for å vurdere den økonomiske helsen og stabiliteten og forsikringsselskapenes evne til å møte ansvaret, er det viktig å merke seg at forsikringssektoren er behørig regulert av Insurance Regulatory and Development Authority of India (IRDAI), departementet lapp sa. IRDAI har gitt overbærenhet (fra å opprettholde nødvendig solvensforhold) til disse selskapene med tanke på alle aspekter og tillatt dem å fortsette å tegne forretninger som vanlig, heter det.

Det er aktuelt å merke seg at det gjenforsikrede ansvaret ikke tas med i beregningen av soliditetsgraden, spesifisert av IRDAI, som følge av at soliditetsgraden på 1,5 er svært høy i et risikoperspektiv, sa departementet. Videre har offentlige skadeforsikringsselskaper aldri misligholdt sine forpliktelser. “Regjeringen har nylig tilført kapital i de ovennevnte selskapene og er forpliktet til å skaffe mer kapital, ettersom det måtte bli nødvendig,” ble sendt varsel.

“Det bes om ikke å inkludere soliditetsgrad som et kriterium for deltakelse av offentlige skadeforsikringsselskaper i skadeforsikringsanbud. Dette vil øke konkurransen i anbudsprosessen uten at det går på bekostning av kvaliteten på tjenestene. Det bes også om å bringe dette til oppmerksomhet til alle anskaffende enheter og organisasjoner under den administrative jurisdiksjonen til ditt departement/avdeling,” sa departementet.

Express Explained Gå lenger enn nyhetene. Forstå overskriftene med våre forklarte historier Les her