Åkesson: Pehrsons problem är hans partikamrater

0
44

Jimmie Åkesson (SD) säger till Ekot att problemet med ett potentiellt regeringssamarbete med Liberalerna är att det inte går att lita på partiet. – Vi vet inte var vi har liberalerna, jag känner att jag vet ungefär var jag har Johan Pehrson, problemet är att han har massa partikamrater. Det var inte så länge sedan de stödde Socialdemokraternas regering, det är inte så länge sen de hade fullt inbördeskrig i partiet, säger Jimmie Åkesson till radion. En M-ledd högerregering kommer sannolikt behöva stöd från både Liberalerna och Sverigedemokraterna för att hålla ihop. Åkesson menar att Johan Pehrson måste ha med sig sitt parti och alla sina riksdagsledamöter för att ett sådant samarbete ska fungera – men att det i nuläget är oklart om så är fallet.