2013 mislyktes, AAP prøver nytt push i MP via borgermålinger

0
46

Delhis sjefsminister Arvind Kejriwal holdt et roadshow til støtte for partiets Singrauli-ordførerkandidat Rani Agarwal på lørdag. (Foto: Twitter/@AAPRaniAgrawal)

Aam Aadmi-partiet (AAP) er klar til å gjøre en inntreden i Madhya Pradesh i det kommende lokale valgetog har stilt med kandidater i 14 av de 16 kommunale selskapene. Den har lovet velgerne gratis strøm og vann, og korrupsjonsfrie kommunale selskaper forpliktet seg til å løse samfunnsspørsmål.

Delhis sjefsminister Arvind Kejriwal holdt et roadshow til støtte for partiets Singrauli-ordførerkandidat Rani Agarwal på lørdag. I sin tale sa AAP-innkalleren: “Vi vil løse alle problemene i kommunen, inkludert veier, elektrisitet, vann og sysselsetting med støtte fra folket i Singrauli. Både BJP og kongressen er erter av samme pod. De bryr seg begge bare om å samle rikdom når de sitter ved makten. AAP tror ikke på å sluke midler, vi legger penger i den vanlige manns lommer.»

Med henvisning til regjeringens velferdsordninger i Delhi, lovet Kejriwal å gjenskape det i Madhya Pradesh ved å gi gratis strøm, gratis utdanning og gratis vann , og utvikle utdanningssystemet,

“Vi vil endre Singrauli i løpet av de neste fem årene hvis vi stemmer til makten,” sa han til velgerne. “Hvis jeg ikke klarer å snakke, vil jeg ikke vise ansiktet mitt i neste valg for å søke stemmer.”

I løpet av de kommende dagene skal Delhi viseminister Manish Sisodia, Rajya Sabha MP Sanjay Singh og Delhi MLA Atishi Singh besøke Madhya Pradesh for å kampanje for partiets kandidater.

AAP debuterte i Madhya. Pradesh i 2013, men klarte ikke å få noen innvirkning i statens politikk. Nå, som ønsker å utvide sitt fotavtrykk nasjonalt – etter Punjab og Goa ser partiet på stater som Gujarat, Himachal Pradesh og Assam – har det bestemt seg for å delta i valgkampen i Madhya Pradesh.

AAP-statspresident Pankaj Singh fortalte The Indian Express at partiet startet med to medlemskapsaksjoner – Mission “Buniyad”, etterfulgt av Mission “Vistar” – for å konsolidere sin tilstedeværelse i staten og har mer enn 2,5 lakh arbeidere over hele staten. Foreløpig hevder partiet å være i en god posisjon i Singrauli. Dens ordførerkandidat Rani Agarwal fanget oppmerksomhet i 2018-forsamlingens meningsmålinger ved å komme på tredjeplass på partibilletten med en stemmeandel på 21,59 prosent. Hun var marginalt bak BJPs Ram Lallu Vaishy som vant setet med 24,63 prosent stemmer, mens kongressens Renu Sahu endte på andreplass med 22,13 prosent stemmer.

Lofter fra meningsmålingen

26. juni slapp AAP sitt meningsmålingsmanifest kalt “Seva Vachan Patra”. Kongressens ungdomsleder Akash Hunka ble med i partiet ved anledningen. “Vi ønsker Hunka og hans kolleger hjertelig velkommen inn i festen. Det er mange ledere både fra BJP og kongressen som er opptatt av å slutte seg til AAP fordi de føler seg frustrerte i sine respektive partier med liten mulighet til å jobbe for folks velferd. Hvis deres ideologi er forenlig med vår, er de hjertelig velkomne,» sa Pankaj Singh.

Les også |Lokale organer som skal utkjempes mellom patrioter og anti-nasjonale: MP-minister

AAP-statssjefen forklarte at i hver avdeling som ble vunnet av partiet, ville det sikre gratis vann, et bibliotek og en mohalla (nabolag) klinikk. Singh sa at 22 000 utdanningsinstitusjoner ble stengt i 2018 og at minst 42 000 skoler ikke hadde drikkevannsfasiliteter da verken håndpumper eller kraner ikke fungerte. Han påsto at bare skolene som ble drevet av BJP-ledere og arbeidere trivdes i staten. AAP-lederen annonserte også at renholdsarbeidere på kontrakt ville bli fast ansatte i kommunen dersom AAP ble valgt.

Best of Express Premium

Premium

Vinterfinansiering setter inn for indiske startups, ansatte ute i kulden: Over 1…

Premium

Ny bekymring i J&K: Offiserer sier at militans går inn i en “hemmelighetsfull, fare…

Premium

Cellterapi kreftsenter tar form i Bengaluru, forsøk er på

Premium

Forklart: Hvorfor monsunen forventes å ta seg opp i juliFlere premiumhistorier >>

Det lokale organets meningsmålinger holdes i bakgrunnen av en opphetet debatt mellom kongressen og BJP om reservasjon for andre bakoverklasser (OBC). Sammen med AAP er Asaduddin Owaisis All India Majlis-e-Ittehadul Muslimeen (AIMIM) i kampen om syv ordførerseter, en håndfull rådmannsstillinger og en panchayat.

Express Explained Gå utover nyhetene. Forstå overskriftene med våre forklarte historier Les her