Västbengalen: UG och PG antagning i statliga högskolor, universitet börjar från 18 juli och 1 september

0
49

Antagningen kommer att ske strikt baserat på elevernas meriter och online-läge, står det i meddelandet. (Fil)

Västbengalens regering har utfärdat anmälan om antagning till statligt drivna högskolor och universitet för den akademiska sessionen 2022-23, med antagningsprocessen för grundkurser som börjar den 18 juli och kommer att slutföras den 15 september. Den första terminen av UG kurserna börjar den 19 september.

Antagningsprocessen för doktoranderna börjar dock den 1 september och kommer att vara klara den 21 oktober. Den första terminen av PG-kurserna börjar den 1 november .

Antagningen kommer att ske strikt baserat på elevernas meriter och online-läge, står det i meddelandet.

“Resultaten för West Bengal Higher Secondary Examination 2022 har publicerats och resultaten från andra likvärdiga undersökningar förväntas tillkännages inom kort. Med tanke på framgången med antagningsprocessen online, och eftersom den nödvändiga infrastrukturen redan har införts i statens högre utbildningsinstitutioner, informeras härmed alla berörda om att antagning till alla under Graduate (Honours and General) och Forskarutbildningskurser vid de statligt finansierade högre utbildningsanstalterna i Västbengalen för den efterföljande akademiska sessionen 2022-2023 kommer att göras online i fristående läge”, står det i meddelandet daterat den 30 juni, som har gjorts tillgängligt på lördagen.

Bäst av Express Premium

Premium

Muslimer och rättsväsende: Vi har inga muslimska eller icke-muslimska domare i Indien Premium

UPSC Key-4 juli 2022: Varför ska man läsa “flytande solkraftverk” eller “undernäring…

Premium

DMK MP Rajas uppvärmda pitch på ’ 8216;separat Tamil Nadu’, au…Premium

UPSC Essentials: Nyckeltermer från den senaste veckanFler premiumhistorier >>

Regeringen informerade också om att hela antagningsprocessen kommer att hållas i online-läge vid respektive högskolor och universitet och att ingen fysisk närvaro av studenterna kommer att krävas under antagningsprocessen. Inga ansökningsavgifter kommer att tas från studenterna och antagningsavgifterna kommer att sättas in på institutionernas bankkonto när hela processen är över.

“Antagningsprocessen online bör göras baserat på meriter. Blivande studenter ska inte kallas för rådgivning eller verifiering av dokument under antagningsprocessen. Ingen fysisk närvaro kommer att krävas på högskolan/universitetet. Avgifter ska tas från studenterna för (i) scanning/uppladdning av dokument för
antagning online och (ii) tillhandahållande/tillgängliggörande av ansökningsformuläret/antagningsprospektet i alla kurser på UG/PG-nivå som förra året.” meddelandet lägger till.

Express Explained stark> Gå bortom nyheterna. Förstå rubrikerna med våra förklarade berättelser Läs här