Tusenvis av flyreiser er forsinket eller kansellert når feriereiser starter

0
44

Reisende ved American Airlines skranke på Ronald Reagan National Airport utenfor Washington, D.C., lørdag. (Stefani Reynolds/Agence France-Presse)

Skrevet av Isabella Simonetti

Reisende over hele landet sto overfor utsiktene til kansellerte eller forsinkede flyvninger lørdag da flyselskaper og flyplasser håndterte en kombinasjon av høy etterspørsel, dårlig vær og mangel på bemanning.

På lørdag kveld var nesten 650 flyvninger i USA kansellert og mer enn 5200 flyvninger innen, inn eller ut av landet var forsinket, ifølge flysporingsnettstedet FlightAware.

Mens antallet problemflyvninger var høyere enn på en vanlig reisedag, var reiseetterspørselen også høyere. I følge Transportation Security Administration hadde antallet reisende i løpet av den fjerde juli-helgen nådd pre-pandeminivåer. Reiseetterspørselen i løpet av den samme feriehelgen i fjor hadde kommet seg betydelig etter pandemiene, men var fortsatt under årets nivåer.

Best of Express Premium

Premium

Muslimer og rettsvesen: Vi har ikke muslimske eller ikke-muslimske dommere i India

Premium

UPSC Key-4. juli 2022: Hvorfor lese «flytende solcelleanlegg» eller «underernæring…

Premium

DMK MP Rajas oppvarmede tonehøyde på ’ 8216;separat Tamil Nadu’, au…Premium

UPSC Essentials: Nøkkelord fra den siste ukenFlere premiumhistorier >>

FlightAware-data viste at de tre flyplassene i USA som ble mest berørt av kanselleringer og forsinkelser på lørdag, var Dallas-Fort Worth International Airport og Kennedy Airport og Newark Liberty International Airport i New York-området.

Antallet kansellerte og forsinkede flyreiser var langt under nivåene den siste jule- og nyttårsferien da dårlig vær og mangel på covid-relatert personell skapte kaos for flyselskapenes rutetider.

Likevel prøver flyselskapene å holde opp med etterspørselen, ettersom de sliter med pilotmangel, værforhold og forsinkelser i flykontrollen.

“Delta-team fortsetter å klare seg trygt gjennom de sammensatte faktorene som dårlig vær og forsinkelser i flykontrollen, som påvirker tilgjengelig tjenestetid for flybesetningen,” sa en talsperson for Delta Air Lines i en e-post. «Å kansellere et fly er alltid vår siste utvei, og vi beklager på det sterkeste overfor kundene våre for eventuelle forstyrrelser i reiseplanene deres.»

Delta sa at det tilbyr kundene muligheten til å omplanlegge flyreiser til mandag uten endringer i prisen hvis de reiste mellom samme avreise og destinasjon.

United Airlines ga også vær- og lufttrafikkproblemer skylden for forsinkelsene.

For å øke stresset hos American Airlines var en datafeil i systemet for handel med pilotreiser som, sa flyselskapet, tillot noe reisehandel som «ikke burde vært tillatt». Men American sa at de ikke “forutså noen operasjonell innvirkning på grunn av dette problemet” og la til at de “primære driverne for forsinkelser/kanselleringer” lørdag var “vær- og trafikkkontrollproblemer.”

Federal Aviation Administration sa hovedårsaken til flyforsinkelsene og kanselleringene var værforholdene, etterfulgt av reiseetterspørselen. Byrået la til i en uttalelse: “FAA har handlet på spørsmålene som flyselskapene har reist, og jobber med dem for å dele informasjon for å holde fly i bevegelse når vær og andre luftromsbegivenheter begrenser kapasiteten. Byrået har også lagt til alternative ruter og plassert flere kontrollere i områder med høy etterspørsel, og økt datadeling.»

Express Explained Gå utover nyhetene. Forstå overskriftene med våre forklarte historier Les her