SAS ansöker om konkursskydd i USA

0
45

Publicerad 5 juli 2022 kl 08.47

Inrikes. SAS ansöker om finansiell rekonstruktion i USA – en så kallad chapter 11-process. Det meddelar det krisdrabbade företaget nu i ett pressmeddelande.

Gilla artikeln på Facebook

Beskedet kommer dagen efter att SAS-piloterna inlett sin strejk.

– Den pågående strejken innebär betydande utmaningar för våra möjligheter att lyckas med vår transformation. Styrelsen har dragit slutsatsen att juridiska åtgärder är nödvändiga för att göra framsteg i våra pågående förhandlingar med viktiga intressenter och ytterst för att lyckas göra SAS till ett konkurrenskraftigt och finansiellt starkt bolag, säger Carsten Dilling, styrelseordförande i SAS.

SAS beskriver beslutet att ansöka om ett chapter 11-förfarande som ett del av den krisplan som ska rädda företaget.

“SAS verksamhet och schemalagda flygavgångar påverkas inte av chapter 11-ansökan och SAS kommer att fortsätta att tillhandahålla sina tjänster för kunderna som vanligt. Schemalagda flygavgångar kommer dock att påverkas av strejken som inletts av SAS Scandinavias pilotföreningar”, skriver företaget.