Riksdagspolitikerna: Viktor Barth-Kron är den bästa politiska kommentatorn

0
46

Expressens Viktor Barth-Kron är Sveriges bästa politiska kommentator 2022. Det anser mer än var femte riksdagspolitiker som inför Almedalsveckan har besvarat Omnis enkät, vilket placerar honom i toppen av listan. Alltid roligt att vinna, men samtidigt lite ambivalent eftersom uppgiften är att bevaka politiker, säger Barth-Kron till Omni. – Frågan är ju: Vill man vara populär hos politikerna? Jag får se över mina rutiner och se om jag varit för snäll det senaste året. Ledamöterna beskriver honom som klok, tydlig och rolig, och med en ”unik förmåga” att med korta ironiska kommentarer fånga svåra skeenden. Själv säger han att han försöker bilda sig en egen uppfattning i en värld som ibland präglas av grupptänkande, och där resonemang kan gå ”runt i cirklar”. – Ibland kan det behövas att någon ifrågasätter: Är det verkligen på det där viset? Det kanske inte uppskattas av alla, men uppenbarligen av några. Den enda som kom i närheten av Barth-Kron var Ekots Tomas Ramberg. Se hela topplistan och läs riksdagsledamöternas motiveringar nedan.