Palestinere gir en kule som drepte journalist til amerikansk team

0
43

En sikkerhetsoffiser fra Hamas tar et bilde av den drepte palestinsk-amerikanske journalisten Shireen Abu Akleh under en presentasjon ved en konfirmasjonsseremoni for Al-Rebat Colleges politiakademi, i Khan Younis, sør i Gazastripen, torsdag 30. juni 2022. (AP Photo/Adel Hana)

De palestinske myndighetene sa lørdag at de har gitt kulen som drepte Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh til amerikanske rettsmedisinske eksperter, og tok et skritt mot å løse en strid med Israel om etterforskningen av hennes død.

Kunngjøringen kom en drøy uke før president Joe Biden skal besøke Israel og den okkuperte Vestbredden for møter med israelske og palestinske ledere. Det signaliserte at begge sider kan jobbe for å finne en løsning på dødlåsen.

Abu Akleh, en veterankorrespondent som var godt kjent i hele den arabiske verden, ble dødelig skutt mens han dekket et israelsk militærangrep 11. mai i flyktningleiren Jenin på den okkuperte Vestbredden.

Palestinerne, sammen med Abu Aklehs kolleger som var sammen med henne på det tidspunktet, sier at hun ble drept av israelsk ild. Den israelske hæren sier at hun ble fanget i kryssilden i en kamp med palestinske bevæpnede menn, og at det er umulig å fastslå hvilken side som drepte henne uten å analysere kulen.

Best of Express Premium

Premium

Muslimer og rettsvesen: Vi har ikke muslimske eller ikke-muslimske dommere i India

Premium

UPSC Key-4. juli 2022: Hvorfor lese «flytende solcelleanlegg» eller «underernæring…

Premium

DMK MP Rajas oppvarmede tonehøyde på ’ 8216;separat Tamil Nadu’, au…Premium

UPSC Essentials: Nøkkelord fra den siste ukenFlere premiumhistorier >>

Israel sier de har identifisert riflen som kan ha skutt henne, men at de ikke kan trekke noen konklusjoner med mindre den sammenlignes med kulen. Palestinerne har nektet å snu kulen, og sa at de ikke stoler på Israel. Rettighetsgrupper sier at Israel har dårlige resultater når det gjelder å etterforske skyting av palestinere av troppene sine, med sonder som forsvinner i måneder eller år før de lukkes stille.

Den palestinske statsadvokaten, Akram al-Khateeb, sa at kulen ble gitt til amerikanske eksperter “for teknisk arbeid.” Han gjentok palestinernes avslag på å dele kulen med israelerne, men sa at palestinerne ønsker velkommen deltakelsen fra internasjonale organer for å “hjelpe oss med å bekrefte sannheten.“ “Vi er sikre på våre undersøkelser og resultatene vi har nådd,” sa han.

Det var ikke umiddelbart klart hva de amerikanske ekspertene kunne oppdage uten også å studere det israelske våpenet. Det var heller ikke klart om Israel ville overlate riflen til amerikanerne. Det israelske militæret nektet å kommentere, og den amerikanske ambassadens kontor for palestinske anliggender sa at det ikke hadde noen ny informasjon å tilby.” En palestinsk tjenestemann, som uttalte seg på betingelse av anonymitet fordi han diskuterte en diplomatisk sak, sa at problemet ble tatt opp i en telefonsamtale mellom den palestinske presidenten Mahmoud Abbas og utenriksminister Antony Blinken, og at begge sider håper å løse problemet før Biden&#8217 ;s ankomst 13. juli.

Gul tape markerer kulehull på et tre og et portrett og blomster skaper et provisorisk minnesmerke 19. mai 2022 på stedet der den palestinsk-amerikanske Al-Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh ble skutt og drept i byen Jenin på Vestbredden. De palestinske myndighetene sa lørdag 2. juli 2022 at de har gitt kulen som drepte Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh til amerikanske rettsmedisinske eksperter, og tok et skritt mot å løse en konflikt med Israel om etterforskningen av hennes død. (AP Photo/Majdi Mohammed)

En AP-rekonstruksjon av hendelsene har gitt støtte til øyenvitner som sier hun ble skutt av israelske tropper. Men en våpenekspert intervjuet av AP som en del av rekonstruksjonen sa at det var umulig å komme til et avgjørende funn uten ytterligere rettsmedisinsk analyse. Israelske ledere har gjentatte ganger sagt at soldater ikke målrettet henne med vilje.

Abu Akleh, som var 51, var en viden kjent og respektert korrespondent på lufta som ble berømt for to tiår siden under den andre palestinske intifadaen, eller opprøret, mot israelsk styre. Hun dokumenterte de tøffe realitetene i livet under israelsk militærstyre – nå langt inne i det sjette tiåret uten ende i sikte – for seere over hele den arabiske verden.

Israelsk politi mottok omfattende kritikk fra hele verden da de slo sørgende og pallbærere ved hennes begravelse i Jerusalem den 14. mai. En israelsk avis rapporterte i forrige måned at en politietterforskning fant forseelser fra noen av dens offiserer, men sa at de som overvåket hendelsen ikke vil bli alvorlig straffet.

Jenin har lenge vært en bastion av palestinske militante, og flere nylige angrep inne i Israel har blitt utført av unge menn fra i og rundt byen. Israel utfører ofte militære angrep i Jenin, som de sier er rettet mot å arrestere militante og forhindre flere angrep.

Israel erobret Vestbredden i Midtøsten-krigen i 1967 og har bygget bosetninger der nesten 500 000 israelere bor sammen med nesten 500 000 israelere. 3 millioner palestinere. Palestinerne ønsker at territoriet skal utgjøre hoveddelen av en fremtidig stat. Fredssamtalene brøt sammen for mer enn et tiår siden, og med Israel nå i en ny valgkamp, ​​vil de neppe gjenopptas med det første. Den midlertidige statsministeren, Yair Lapid, støtter en tostatsløsning med palestinerne, men høyreorienterte partier som er imot palestinsk statsdannelse ser ut til å være posisjonert til å dominere valget.

Express Explained Gå utover nyheter. Forstå overskriftene med våre forklarte historier Les her