Över 600 deltar i protest mot Metro bilskjul i Aarey

0
43

Eknath Shinde-ledda Maharashtra-regeringen har beslutat att omdirigera tunnelbaneskjul under konstruktion genom Aarey-skogarna (File/pic)

ÖVER 600 Mumbaikars deltog i en fredlig protest som hölls på söndagen mot den kontroversiella Metro 3-bilboden nära picknickplatsen i Aarey-skogen. Evenemanget för att rädda Aarey deltog från individer, studenter, miljöpartister, icke-statliga organisationer såväl som politiska partier. Genom att lyfta slagord som “Aarey hamari Shaan Hai, Mumbai ki jaan hai”, “Rädda Aarey”, agiterade demonstranterna i nästan en timme mitt under hårt polisskydd.

“Vi började protesten med reciteringen av Hanuman Chalisa. Tanken var att påminna den nya vice CM Devendra Fadnavis att även Lord Hanuman älskade och skyddade skogar. Den nya CM Eknath Shinde var en del av regeringen, som hade tagit beslutet att flytta ut tunnelbanebilsskjulet från Aarey och det är plötsligt den här U-svängen, säger Ruben Mascarenhas från Aam Aadmi Party, som också är en del av Rädda. Aarey rörelse. Mascarenhas tillade att en webbplats kommer att lanseras som en del av ansträngningarna för att mobilisera opinionen eftersom det som händer är oacceptabelt.

Demonstranter hävdade att frågan om tunnelbaneskjul dras efter en politisk vendetta även om en alternativ plan var klar av den Uddhav Thackeray-ledda Maha Vikas Aaghadi (MVA). I protesten deltog också några medlemmar av stambosättningar inne i skogen.

“Det var uppmuntrande att se den spontana reaktionen från medborgare i stort antal på söndagen mot det katastrofala beslutet som fattades av Fadnavis”, sade Stalin Dayanand , en miljöpartist.

Best of Express Premium

Premium

BJP och Shiv Sena-allierade kanske inte går efter Uddhav-fraktionen

Premium

I Maharashtras politiska drama gör cameo av en 30-åring från Haryana…

Premium

C Raja Mohan skriver: Med Kinas växande inflytande är Asien också…

Premium

BJP’s Pasmanda-muslimer planera efter PM-meddelande en ny oro f…Fler Premium-berättelser >>

“Till och med medborgare tittar på vad den nya regeringen har prioriterat när det finns flera andra frågor som börjar i staden med början av monsunen. Medborgarnas ilska var uppenbar på vägen i dag”, säger Amrita Bhattacharjee, som är en del av Aarey Conservation Group.

Hon berättade också hur den nya regeringen sprider falsk information om hur inga domstolsärenden är under behandling i det här fallet. “Medan min framställning tillsammans med en inlämnad av en icke-statlig organisation fortfarande väntar på att bli hörd i högsta domstolen,” sa hon.

Shiv Sena-ledaren Aditya Thackeray twittrade också till stöd för rörelsen. “Eftersom jag måste närvara vid den statliga lagstiftande församlingens sammanträde idag, kommer jag att gå miste om protesten för Aarey Forest och MMRCL-marken. Jag uppmanar ödmjukt den nya regeringen att ompröva sitt beslut. Kasta inte hatet mot oss på vår älskade Mumbai. Aarey handlar inte bara om 2700+ träd, det handlar om dess biologiska mångfald som vi försöker skydda i vårt Mumbai”, twittrade han.

Express Explained Gå bortom nyheterna. Förstå rubrikerna med våra förklarade berättelser Läs här