Ny opinionsframgång för L gläder Pehrson: ”Blir rörd”

0
41

Liberalerna klättrar över riksdagsspärren i Svensk väljaropinion, som är Ekots sammanvägning av Novus, Kantar Sifos och Ipsos opinionsmätningar. Partiet får 4,6 procent – och det är första gången på över två år som partiet klarar spärren i sammanvägningen. Liberalernas partiledare Johan Pehrson är glad. – Jag blir ibland rörd när jag ser liberala kämpar som i ur och skur har slitit för vårt parti, som nu är glada och känner att de möter ett ökat intresse från medborgarna. I eftermiddag och kväll är det Liberalernas tur att visa upp sig i Almedalen. Men först ska Ebba Busch och KD ha sin halvdag. Ta del av hela opinionsundersökningen nedan. S: 32,9 procent M: 19,5 SD: 17,6 V: 8,2 KD: 6,4 C: 5,7 L: 4,6 MP: 3,4 Övriga: 1,8 Ekot publicerar varje månad en sammanvägning av resultaten från en rad partisympatimätningar. Från och med september 2016 görs det här indexet för vår räkning av Kantar Sifo. Totalt antal intervjuer i maj 2022: 11 970 st. Svensk väljaropinion genomförs av Kantar Sifo. Mätningen är en sammanvägning av Novus, Kantar Sifos och Ipsos mätningar. Däremot används inte Demoskops mätningar, med motiveringen att opinionsinstitutet bara delvis använder slumpmässigt urval. I och med att Svensk väljaropinion är en sammanvägning av flera opinionsundersökningar anses mätningen vara en viktig värdemätare för partierna. Mätningen görs på uppdrag av Ekot i Sveriges Radio.