Motiveringarna: ”Spot on – lika hård och elak mot alla”

0
38

”Rolig, spot on!” Så motiverar en riksdagsledamot valet av Viktor Barth-Kron som Sveriges bästa politiska kommentator 2022 i Omnis politikerenkät, som genomfördes inför Almedalsveckan. Mer än var femte svarande riksdagsledamot har Expressen-profilen som favorit – och flera av dem förklarar varför: ”Lika hård och elak mot alla”, lyder en motivering. Barth-Kron själv håller däremot inte med om att han är elak. – Jag kanske pekar på saker som andra önskar att ingen pekade på, men det ser jag som ett långsiktigt renhållningsarbete som ligger i allas intresse, säger han till Omni. En annan ledamot tycker att Barth-Kron är ”en mästare på att fånga skeenden och tankemodeller i några ord eller meningar, så att det blir klart hur det hänger ihop.” Andra beskriver honom som ”klok och träffsäker med glimten i ögat”, och menar att han med sina analyser av svensk politik ofta sätter ”huvudet på spiken”.