Mordet på Amravati: 4 av de hållna arbetade med icke-statliga organisationer som drivs av huvudanklagade

0
40

Enligt polisen är Irfan den gemensamma länken mellan minst fyra av de fem tidigare arresterade. Medan Irfan är sammankallande för en registrerad icke-statlig organisation som driver en hjälplinje som heter “Rahebar” – dess Facebook-sida säger att den arbetar för att rehabilitera personer med olika funktionsförmåga – fyra andra som har arresterats, inklusive den påstådda mördaren, arbetade också frivilligt med den icke-statliga organisationen.

Polisen har identifierat Irfan Khan, 35, som greps från Nagpur i lördags, som “hjärnan” bakom mordet på kemisten i Amravati förra månaden.

Enligt polisen, Irfan är den gemensamma länken mellan minst fyra av de fem tidigare arresterade. Medan Irfan är sammankallande för en registrerad icke-statlig organisation som driver en hjälplinje som heter “Rahebar” – dess Facebook-sida säger att den arbetar för att rehabilitera personer med olika funktionsförmåga – fyra andra som har arresterats, inklusive den påstådda mördaren, också frivilligt med NGO.

De fyra har identifierats som Muddassir Shaikh, 22; Abdul Taufiq Taslim, 24; Shahrukh Khan, 25; och Shoaib Khan, 22. Shoaib påstås ha knivhuggit kemisten. Den femte personen som greps tidigare har identifierats som Atib Rashid, 22.

Läs också |NIA för att undersöka mordet på Amravati, polisen säger “hjärnan” bland 2 nya arresteringar.

Irfan är bosatt i Kamela-området, en chawl vid Pathan Chowk. Hans grannar sa att han var svetsare tidigare, men hans företag hamnade i problem under pandemin.

Best of Express Premium

Premium

UPSC Key-4 juli 2022: Varför ska man läsa “flytande solkraftverk” eller “undernäring… Premium

DMK MP Raja’s uppvärmda tonhöjd på ‘separat Tamil Nadu’, au…

Premium

UPSC Essentials: Nyckelord från den senaste veckan

Premium

ExplainSpeaking: Trots fallet är de indiska aktiemarknaderna fortfarande övervärdiga…Fler premiumhistorier >>

För ungefär sju år sedan blev han “extremt religiös” och började sociala aktiviteter, sa de. Han rapporteras också ha stött anti-CAA-protesterna.

Irfan, en skolavhoppare, bodde tillsammans med sin mamma, en yngre bror, fru, två söner, inklusive en som är särskilt handikappad, och en dotter . Den senaste veckan eller så har hans hus varit låst.

Läs också |Amravati-kemist troligen dödad över Nupur Sharma-inlägg: MHA ber NIA att undersöka fallet

“Jag kände honom väl. Han skulle komma till polisstationen med allmänna frågor… Han har ett ringa misshandelsmål mot sig; han greps också för förhör när han hjälpte sin vän att fly med en tjej från ett annat samhälle,” sa en poliskälla.

Enligt lokala källor var Muddassir Shaikh och Abdul Taufiq Taslim, två av Irfans vänner som har arresterats, också “mycket religiösa”. “Abdul var kortlynt. För några år sedan gick han till Nagpuri Gate-polisstationen mitt i natten och krävde att en FIR skulle registreras mot ett Facebook-inlägg för att skada religiösa känslor. Efter mordet på kemisten skröt han för andra att han hade dödat mannen som förolämpade profeten. Polisen fick sin första ledning från detta,” sa en källa.

Express Explained Gå bortom nyheterna. Förstå rubrikerna med våra förklarade berättelser Läs här