KD utlovar nytt ”villalöfte” – ska få fler till medelklassen

0
45

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch presenterar ett nytt vallöfte som hon kallar för ”villalöftet”, under en pressträff från Almedalen i Visby. Ebba Busch säger att ”Svenssonlivet” inte ska vara en lyxvara för de rikaste. Med förslaget vill hon att fler ska kunna nå medelklassen. – Man ska kunna lite på att det går att bygga sin dröm i Sverige, att det går att bygga en bättre framtid för sig själv och sina barn. Löftet innehåller fyra förslag för att bygga fler villor: en ny lag för kommunerna att ordna tomter för småhus, att ge stimulanser för kommunerna, att länsstyrelserna ska kartlägga byggbar mark och att tomträtten ska förnyas och förenklas. Buschs tema för dagen är ”villa, Volvo och vovve” och hon presenterar därför också förslag om trafik och husdjur. Hon säger bland annat att Sverige bör sänka reduktionsmålet till EU-nivå för att sänka bränslepriserna.