Just nu: ”Det måste vara sluthånat om medelklassen”

0
41

Liberalernas partiledare Johan Pehrson håller tal från stora scenen i Almedalen i Visby. Han säger att ”de strävsamma” sjuksköterskorna, lärarna, barnmorskorna och poliserna håller i gång samhället. – Det måste vara sluthånat om medelklassen, som ofta reduceras till grilltips och basal varumärkeshets, säger han. – Medel betyder jobb, ansvar för andra och frihet på riktigt i ett av världens friaste länder. Han lyfter även Liberalerna som ”landets skolparti”. – Därför finns det ingen bättre rättspolitik, socialpolitik eller arbetsmarknadspolitik än en återupprättad kunskapsskola. Han säger att vid ett maktskifte vill hans parti styra utbildningsdepartementet och upprepar dagens krav på att tillsätta 1 000 speciallärare. Dessutom talar han om en stramare friskolelag. Enligt Pehrson är den nuvarande regeringen ”tröttkörd på idéer”. – Sverige är inte sitt bästa jag sommaren 2022, det är mycket vi behöver förändra, säger han. Följ talet via länkarna nedan.