Forklart: Hvorfor har myndighetene lettet på normene for at indere skal motta mer penger fra slektninger i utlandet, men økt importavgiften på gull?

0
43

Tidligere kunne indianere bare motta opptil Rs 1 lakh per år uten å varsle myndighetene.

HJEMMESIDETET endret lørdag visse bestemmelser i Foreign Contribution (Regulation) Act (FCRA) ) slik at indianere kan motta opptil Rs 10 lakh årlig fra sine slektninger i utlandet.

Tidligere kunne de motta opptil Rs 1 lakh per år uten å varsle myndighetene. Dette kommer dagen etter at regjeringen økte importavgiften på gullimport fra 7,5 prosent til 12,5 prosent i et forsøk på å motvirke import av gull som fører til økt handelsunderskudd og legger press på valuta- og valutareservene.

Hva vil disse trinnene føre til?

Begge trinnene, tatt i løpet av to dager, er rettet mot å dempe utstrømmingen av midler og på den annen side øke inngående pengeoverføringer. Eksperter sier at en økning i grensen for overføringer fra slektninger fra Rs 1 lakh til Rs 10 lakh vil føre til en økning i tilførsel av midler til India som vil stabilisere valutareservene og også valutaen.

Best of Express Premium

Premium

BJP og Shiv Sena-allierte går kanskje ikke etter Uddhav-fraksjonen

Premium
I Maharashtras politiske drama gjør en cameo av en 30-åring fra Haryana…

Premium

C Raja Mohan skriver: Med Kina& #8217;s økende innflytelse, er Asia også…

Premium

Muslimer og rettsvesen: Vi har ikke muslimske eller ikke- Muslimske dommere i IndiaFlere premiumhistorier >> Best of Explained

Klikk her for mer

Tilsvarende vil en økning i importavgiften på gull fra 7,5 prosent til 12,5 prosent motvirke gullimport, da det vil føre til økning i prisen på gull i India. En økning i tilførsel av midler og reduksjon i utstrømning av midler på grunn av gullimport vil bidra til å stabilisere valutaen, valutareservene og redusere handelsunderskuddet som økte betydelig i månedene april og mai 2022.

< strong>Hva er bekymringen?

Handelsunderskuddet i april og mai 2022 var på det høyeste på henholdsvis 20,1 milliarder dollar og 24,6 milliarder dollar, noe som gir en samlet verdi på 44,7 milliarder dollar på to måneder. Til sammenligning var handelsunderskuddet i april og mai 2021 på 21,8 milliarder dollar. Mens petroleumsimport fører til en økning i samme, bidro også gull betydelig til det. I mai 2022 utgjorde gullimporten 6 milliarder dollar, mot gullimporten på 670 millioner dollar samme måned i fjor. Eksperter mener at en økning i importavgiften på gull vil føre til økte importkostnader og motvirke import og forbruk av gull.

Er det en bekymring for valutareservene?

Selv om valutareservene er sterke, er det bekymring for nedgangen. Mens India hadde valutareserver på 642 milliarder dollar ved slutten av oktober 2021, var den 24. juni 2022 på 593 milliarder dollar. Så det har vært en nedgang på nesten 50 milliarder dollar i valutareserver de siste åtte månedene. Eksperter sier at selv i terminmarkedet har valutareservene gått ned med nesten 20 milliarder dollar i samme periode. “Hvis de to kombineres, er den totale reduksjonen i valutareserver $70 milliarder på rundt 8 måneder, og det er en stor grunn til bekymring. Regjeringen må stoppe utstrømmingen av midler og øke tilførselen av midler for å stabilisere valutareservene og også stabilisere valutaen,” sa administrerende direktør i et finansfirma.

Express Explained Gå utover nyhetene. Forstå overskriftene med våre forklarte historier Les her