Cong advarer om strenge rettslige skritt på grunn av en Rahul-video, BJP slår tilbake

0
40

Kongressleder Rahul Gandhi (Fil)

Kongressen på søndag advarte BJP og en del av media om å avstå fra å bearbeide fakta for å “ærekrenke” partiet og dets ledere, og inviterte til en skarp replikk fra det regjerende partiet som sa at kongressledere burde be om unnskyldning for å ha gjort “grunnløse” anklager mot BJP og RSS, eller vær klar til å møte handling.

En FIR ble registrert i Jaipur på lørdag mot en TV-kanal for å ha sendt en bearbeidet video av kongressleder Rahul Gandhi. Tidligere unionsminister og BJP-talsperson Rajyavardhan Rathore ble også rekvirert for å ha delt “bevisst fabrikkert og forvrengt reportasje” på Gandhi’s kommentarer i Kerala.

Kongressleder og leder for media og publisitet Pawan Khera sa at flere slike tiltak vil bli iverksatt mot BJP og dets ledere for “propagering av falske nyheter” og deling av den bearbeidede videoen der Gandhis kommentarer om SFI-ledere, som angivelig ransaket hans Wayanad-kontor var “rampete” pleide å antyde at han tolererte eller tilga morderne til skredderen Kanhaiya Lal i Udaipur.

Den påståtte videoen har siden blitt tatt av luften og kanalen har beklaget etter å ha innrømmet feilen, sa han, men la til at en mye skade er allerede gjort.

Best of Express Premium

Premium

BJP og Shiv Sena-allierte går kanskje ikke etter Uddhav-fraksjonen

Premium

I Maharashtras politiske drama gjør en cameo av en 30-åring fra Haryana…

Premium

C Raja Mohan skriver: Med Kina& #8217;s voksende innflytelse, Asia er også…

< img src="https://images.indianexpress.com/2022/07/supreme-court-3-1-4.jpg?resize=450,250" />Premium

Muslimer og rettsvesen: Vi har ikke muslimske eller ikke-muslimske dommere i IndiaFlere premiumhistorier >>

Khera advarte om at kongressen vil ta strenge og passende rettslige skritt mot alle de som hengir seg til falske nyheter mot ledelsen. Kongressen’ “anstendighet bør ikke forveksles som sin lenke”, sa han.

Kongresslederen påsto at tidligere informasjons- og kringkastingsminister Rajyavardhan Rathore, som kommer fra Rajasthan, delte videoen “uansvarlig” og noen andre i BJP fulgte etter.

Rathore slo tilbake på Khera i en tweet på hindi og sa kongresslederne som kom med “grunnløse påstander” mot RSS og BJP vil måtte ta konsekvensene.

“Rahul Gandhi og kongressledere må nå be om unnskyldning, ellers bør de være klare til å møte harde rettslige skritt,” sa BJP-talspersonen.

“Måten disse menneskene gjør forsøk på å avlede etterforskning og avlede offentlig oppmerksomhet ved å rette grunnløse påstander mot RSS og BJP, vil de måtte ta konsekvensene,” sa Rathore i tweeten.

Kongressens generalsekretær Jairam Ramesh delte også et bilde av Udaipur-tiltalte på Twitter som angivelig ble sett med BJP-ledere, og sa “sannheten” av BJPs patriotisme er synlig på bildet.

Khera svarte også til Rathore, delte bildene og spurte: «Hvilke relasjoner har BJP til disse terroristene. Er det en tilfeldighet eller å bruke dem. Hele landet venter. Svar dem.” Khera la merke til at denne spesielle episoden får en veldig alvorlig dimensjon ettersom den involverer felles harmoni i landet, sa Khera: “Du kan ikke forverre lidenskaper ved å behandle videoer og provosere folk, provosere lokalsamfunn.” “Denne FIR ble registrert mot kanalen, mot parlamentsmedlemmer og seniorlederne i BJP. Større handling vil følge. Fordi alle som tror at vår anstendighet er vår lenke, har han dessverre tatt feil. Det er vår pryd, og vi står fritt til å ta av den pynten og ta rettslige skritt. Borte er dagene vi fortsatte å være anstendige fordi vi har sett på BJP, IT-cellen,” sa han.

Khera sa at kongressen vil minne makthaverne om deres ‘Raj Dharma’ og deres konstitusjonelle ed.

På spørsmål om FIR heter Rathore også, sa han at det er mot kanalen og noen andre for nå, og flere navn vil bli lagt til snart.

I en annen tweet, svarte Khera til at Rathore delte bilder av to terrorister som ble pågrepet i Kashmir søndag, og en av dem var angivelig knyttet til BJP. “Det merkelige er at disse terroristene også er medlemmer av BJP,” Khera påsto og spurte hvem som er deres velgjører.

Express Explained Gå utover nyhetene. Forstå overskriftene med våre forklarte historier Les her